Helyi közélet

2024.05.18. 19:35

Megújult Kövegy művelődési háza

Szabó Imre

A kultúrházat várhatóan sokféle rendezvényre igénybeveszik. Fotó: Szabó Imre

– A kormánynak szívügye a kistelepülések fejlesztése, a Kelet-Magyarországi régió felzárkóztatása – mondta Lázár János miniszter, a térség parlamenti képviselője, mielőtt szombaton Galgóczkiné Krobák Mária polgármesterrel és a kivitelező cég vezetőjével, Méhes Tiborral együtt átvágta a felújított művelődési ház nemzeti színű szalagját. A honatya emlékeztetett rá: a vármegye legkisebb faluja félmilliárd forint támogatást kapott különböző beruházásokra, azaz tulajdonképpen minden kövegyi lakos gazdagodott másfél millióval. A kultúrházzal kapcsolatban pedig azt mondta, a kistelepüléseken az emberek szerencsére még beszélnek egymással, ezért fontos, hogy legyen egy közösségi pont, ahol találkozni tudnak.

A kormánynak szívügye a kistelepülések fejlesztése, a Kelet-Magyarországi régió felzárkóztatása – mondta Lázár János miniszter.

A kövegyi művelődési ház 1963-ban, az itt élők társadalmi munkájával épült fel – tudtuk meg az ünnepség előtt Galgóczkinétól. Több részletben újították fel: 2009-ben vizesblokkot alakítottak ki és kisebb külső tatarozásokat végeztek, 2022-ben a Magyar Falu program révén 5 millióból a tetőt hozták rendbe és terasz épült, ezt követően pedig – ugyancsak központi támogatásból – az energetikai felújítást is elvégezték. Ez utóbbi 60 milliós volt; többek között hőszigetelést és napelemeket kapott az épület, illetve kicserélték az ajtókat-ablakokat. A polgármester megjegyezte: reményeik szerint ez jelentős rezsimegtakarítást jelent majd. Azt is hozzátette, hogy kisebb kiegészítő munkákat az önkormányzat közmunkásai is végeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában