Szegedi hírek

2024.05.11. 20:48

Menthetetlennek hitt kutyákat hoztak Szegedre – Galéria

Szegedre, a Dóm térre érkezett szombaton a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány. Ők azok, akik olyan állatokon segítenek, akiket mások már elaltattak volna. Ezek jellemzően balesetet szenvedett kutyák, akik közül már több is kapott kerekeskocsit.

Suki Zoltán

Rengeteg kutyán segítettek. Fotó: Török János

Menthetetlennek hitt kutyákkal érkezett szombaton Szegedre, a Dóm térre a Kutya-segélyszolgálat Alapítvány.

Wegera György, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, hogy országosan mentenek többségében sérült, elgázolt kutyákat. Ezeket az állatokat általában elaltatnák, az alapítvány ezt próbálja megelőzni az összes eszközzel, amivel csak lehet.

Jelenleg harminc lebénult, gerincsérült kutya van nálunk, és összesen 171 kutya van a telepünkön 

– mondta az elnök.

Az alapítvány munkatársai most járják az országot. Korábban voltak Győrben, Szombathelyen és Debrecenben.

Mindig megszavaztatjuk, hogy hova menjünk, és most Szeged következett. Ugyanis a városban és a vármegyében is komoly támogatói körünk van, így esett Szegedre a választás 

– tette hozzá Wegera György.

A Kutya-segélyszolgálat Alapítvány már húsz éve tevékenykedik az állatvédelemben. A sérült kutyák bejelentés alapján kerülnek hozzájuk, így ha valahol elgázolnak egy ebet, és a megtalálója tud az alapítvány létezéséről, értesíti őket, és azonnal indulnak is a megmentendő állatért. Nem egy olyan kutya volt már az alapítvány életében, amelyiknek kerekeskocsit szereztek.

Ilyen volt a nyaktól lefelé teljesen bénult Boglárka. Sokáig kérdéses volt az is, hogy életben marad-e egyáltalán. Kitartó munkával elérték, hogy a kutya képes lett magától felülni, megtartani magát, segítséggel sétálni, energikusabb, élettel telibb lett.

Emlékeztek hány és hány „állatvédő” korteskedett azért, hogy altassuk őt el, nem méltó az életre, ám az élet ismét, sokadjára is bebizonyította, hogy szeretettel, gondoskodással egy ilyen nagybeteg kutyát is vissza lehet hozni az életbe 

– írta korábban az alapítvány honlapján Wegera György.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában