Helyi közélet

2024.05.12. 14:45

Újra ökonapot rendeztek Újszegeden

Suki Zoltán

Játékosan tanultak a gyerekek Újszegeden. Fotó: Török János

Másodjára rendezték meg a hétvégén a Családi és ökonapokat az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. Ahogy az esemény nevében is benne van, a fő téma a fenntarthatóság és az egészséges életmód volt. 

Fotó: Török János

– Szeged művelődési házai, mint közintézmények, nagyszerűen teljesítenek, igaz a központosítással csökkent a hatékonyságuk, de a kiváló szakembergárda nagyon jó kapcsolatot tart a helyi lakossággal. Az is példaértékű, ahogy a fiatal családosokat bevonták ebbe a programsorozatba, és nagyszerű volt látni a sok kisgyereket, akik a közösségi létet sajátították el játékosan – mondta lapunknak Német Ferenc, fideszes önkormányzati képviselő, aki szintén részt vett a rendezvényen. 

Az ötlet, hogy valamit hasonló programot szervezzenek Újszegeden nem új. Már elég régóta érlelődött az a gondolat – ahogyan Szeged különböző városrészeiben is (Szőregen a rózsafesztivál, Tápén a tarhonyafesztivál, Dorozsmán a tökfesztivál) számtalan érdekes és izgalmas programmal várják az érdeklődőket –, jó lenne itt Újszegeden, Szeged zöld városrészében is egy ilyen nagyszabású családi fesztivál hagyományait megteremteni. 

Fotó: Török János

Az Ökonapok célja, hogy aktívan, akár játékosan és szórakoztatva vezesse rá a különböző korcsoportokat, hogy mindenki a maga szintjén tegyen valamit egy fenntarthatóbb életmód felé. A környezetvédelem és tudatosság tanulható, a fenntarthatósági lépéseket el lehet sajátítani, az ökogondolkodás kialakítható. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában