Szegedi hírek

2024.05.11. 14:00

Újszeged élhetőbbé tételéért küzd a Fidesz és a KDNP jelöltje

Újszeged valamikor Szeged Rózsadombja volt, de a az utóbbi két évtizedben mostohagyermekké vált. Mintha nem is a városunkhoz tartozna. Ezt Német Ferenc mondta, akit a kormánypártok a szegedi 17-es választókörzetben indítanak az önkormányzati választáson.

Suki Zoltán

Újszeged valamikor Szeged Rózsadombja volt. Fotó: Török János

 Családapa és vállalkozó is vagyok, valamint a Vagyonvédelmi Kamara alelnöke, a vármegyei szervezet elnöke, a Szakképzési Centrum szakmai oktatója. Önkormányzati képviselőként küzdök a szegedi emberek érdekeiért, Újszeged élhetőbbé tételéért. A Semmelweis Egyetem megtanított, hogy az eredményért dolgozni kell, a sport megtanított hogy befektetett munka nélkül nincs győzelem 

– fogalmazott lapunknak bemutatkozójában Német Ferenc, akit a Fidesz és a KDNP a szegedi 17-es választókörzetben indít az önkormányzati választásokon.

A közgyűlésben jelenleg is fideszes színekben ülő politikus beszélt arról is, hogy Szeged az otthona, sok mindent kapott ettől a helytől.

Úgy érzem, hogy most nekem kell tennem azért, hogy városunk visszanyerje régi méltóságát, hogy újra az ország ékszerdobozává válhasson. Szeretném, ha azon az úton haladhatnánk tovább, melynek mérföldköveit Klebelsberg Kuno és Szent-Györgyi Albert nevei fémjelzik

 – jelentette ki.

Elmondta azt is, hogy Újszeged valamikor Szeged Rózsadombja volt, de a az utóbbi két évtizedben mostohagyermekké vált, szerinte olyan, mintha nem is a városunkhoz tartozna. Ez látható a mindennapos közlekedési káoszon, a feltúrt utakon, a töredezett, hiányzó járdákon, a zavaros parkolási rendszeren, a szociális bérlakások ellentmondásain, az elhanyagolt köztereken.

Német Ferenc az elmúlt évek sikereként említette, hogy kormányzati támogatásoknak köszönhetően elkészült az Erzsébet Liget rekortán futóköre, a Tiszavirág sportuszoda, a Pick Aréna. Megérkeztek az első elektromos BYD buszok, és a lakásrendeletet is közelebb vitték a módosításokkal a szegedi lakosok érdekeihez, az egyetem pedig bekerült a világ legjobb intézményei közé, és elindult a tramtrain, elkészült a Szeged-Szabadka vasútvonal.

Újszegedet gondozni kell, rendbe tenni a köztereket, a járdákat és az utakat. Meg kell szüntetni a közlekedési káoszt, a mindennapos forgalmi dugókat. Munkahelyeket kell teremteni, hogy a város megtarthassa a fiatalokat. Szeged gazdaságának fel kell zárkóznia az európai élvonalhoz 

– mondta a terveiről a képviselőjelölt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában