A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje szeretné, ha Vásárhely a nyertesek, nem a vesztesek közé tartozna

2024.05.18. 20:55

Visszaszerezné a gimnáziumok elvesztett fejlesztési forrásait Grezsa István

Grezsa István, a Fidesz-KDNP vásárhelyi polgármesterjelöltje amit csak lehet, visszaszerezne a Modern Városok Programban Márki-Zay Péterék által elkótyavetyélt beruházásokból. Megvalósítaná a Bethlen és a Németh László gimnázium fejlesztését. Ezeken felül 300 beállásos parkolóház építését is tervezi.

Kovács Erika

Grezsa István nagy veszteségként értékelte, hogy nem újulhatott meg a Bethlen-gimnázium. Archív fotó: Karnok Csaba

– Egy modern városnak dinamikusnak és fejlődőképesnek kell lennie, de ehhez először új szövetségeket kell kötni. Először is, szövetséget kell kötni önmagunkkal, vagyis nekünk, vásárhelyieknek meg kell teremtenünk a béke szövetségét. Azután kössük meg az új szövetséget a kormánnyal, hogy a vásárhelyiek ezáltal a nyertesek és ne a vesztesek közé tartozzanak, ahogy az elmúlt években – hangsúlyozta a közösségi oldalán megjelent videóban Grezsa István. Beszélt a Modern Városokban Programban elvesztegetett milliárdokról is.

 A Modern Városok Programban sok mindent elveszítettünk, de szeretnénk mindenképpen a gimnáziumainkat felújítani, fejleszteni az iskoláinkat, óvodáinkat, bölcsődéinket. Kinyitjuk a városházát, hogy a városnak legyen városházája és ne fordítva. A Sarokház mögötti területen 300 beállásos parkolóházat szeretnénk építeni és megvizsgáljuk azt is, hogy meg tudnánk-e építeni a tudásközpontot anélkül, hogy károsítanánk, vagy csökkentenénk a Kossuth téri zöldterületet 

– mondta Grezsa István.

Egy másik videóban ugyancsak a tervezett fejlesztésekről beszélt a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltje. 

– A vásárhelyi gyermekek jobb iskolákat érdemelnek. Nem mondunk le a Modern Városok Programról, meg fogjuk szerezni a Márki-Zay Péter által elvesztett forrásokat iskoláink felújítására, kibővítésére. A jelenlegi polgármester által vezetett város a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Németh László Általános Iskola és Gimnázium felújítására, bővítésére kapott lehetőséggel sem tudott mit kezdeni, így nem épült új tornacsarnok, új épületszárnyak. Ezt a programot meg kell valósítani. Meg kell szereznünk az elveszített forrásokat, mert a vásárhelyi gyermekek jobb oktatást érdemelnek – fogalmazott Grezsa István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában