Helyi kultúra

2019.10.01. 06:00

Egy-egy gyógyszer elhagyása halált okozhat az infarktusos betegeknél

Az egészségügyben dolgozók elköteleződöttek, hogy megértessék a betegekkel, miért fontos az orvosok által felírt gyógyszereiket tartósan és rendszeresen szedniük.

Kiss Anna

Fotó: Kuklis István

 

A lapunk által megkérdezett szakember azt mondja, a pontos gyógyszerszedés mellett az életmódra is nagy hangsúlyt kell fektetni.

A szívinfarktuson átesett betegek gyógyszerszedési hatékonyságát javító programot indít a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai szervezetekkel együttműködve. Minden gyógyszertár megkapta azt a módszertani segédletet is, amely a gyógyszerészeket segíti a betegtájékoztatásban, a betegekkel való kommunikálásban – jelentette be Hankó Zoltán, a kamara elnöke. A kifejezetten a statinokról (a koleszterin és triglicerid csökkentésére szolgáló gyógyszerekről) szóló kis füzet felkészíti a gyógyszerészeket, hogy teljesen egyértelmű segítséget tudjanak nyújtani a betegeknek.

Hogy mire kell ügyelnie azoknak, akik már túl vannak egy szívinfarktuson, miért fontosak a gyógyszerek, arról Jebelovszki Évát, az SZTE II. számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ adjunktusát kérdeztük. Keresse cikkünket a keddi Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában