Zsebkönyvek

2019.10.29. 11:25

Regényt ad ki az automata

Egy hete üzemel még csak a szegedi zsebkönyv automata, de máris sikeresebb, mint bármelyik másik az országban. Az ezer forintért kínált irodalom rendkívül kelendő: már többször újra kellett tölteni a berendezést.

Timár Kriszta

Szeged 2019.10.28. könyv automata a Somogyi könyvtár bejárata mellett fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

Fotó: Kuklis István

Egy hét alatt az ország legsikeresebb Poket automatája lett a szegedi: nagyobb a forgalma, mint a fővárosi berendezéseknek. A múlt héten a Somogyi-könyvtár bejáratánál felállított gépet többször is fel kellett tölteni, ugyanis azt néhány nap leforgása alatt szinte teljesen kiürítették.

Az automata ugyanazon az elven működik, mint a csokoládés vagy üdítős berendezések. Bedobjuk a pénzt, kiválasztjuk a terméket. A Poket automatákból azonban nem enni- vagy innivalót, hanem zsebkönyveket választhatunk. Egy ezresért vásárolhatunk kortárs és klasszikus irodalmi műveket, olyan méretű kivitelezésben, hogy az akár a zsebünkben is elfér.

A múlt héten beüzemelt könyvautomata nagy siker: már többször újra kellett tölteni. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

– Az interneten már láttam, hogy van ilyen könyvautomata, örülök, hogy Szegedre is hoztak – mondta Faludy Olívia, aki tegnap délelőtt egy Szabó Magda-regényt vásárolt. – Múlt héten is jártam erre, de akkor alig volt benne könyv. Jó, hogy most a teljes kínálatból választhattam – tette hozzá.

Zahovay Zoltán, a Poket Nonprofit Kft. gazdasági vezetője lapunknak elmondta, meglepődtek, milyen nagy érdeklődés övezte már az első heti működtetést Szegeden. – Szeretnénk népszerűsíteni az olvasást. Ezért széles a választék: ifjúsági regénytől a klasszikusokig sokmindent lehet találni, a kínálatot pedig havonta egy új könyvvel bővítjük. A könyvek bár kis méretűek, de a teljes szöveget tartalmazzák, egyik sem rövidített verzió – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában