Elvarázsolták a keleti táncok, most elismert művészként járja a világot

2019.12.04. 06:59

A makói Klaudia lábai előtt hever India

A keleti táncok bűvöletében él a makói Rácz Klaudia, aki nem mindennapi szenvedélye kedvéért még arabul is megtanult. 13 esztendősen, a hastánccal kezdte – most, 13 évvel később művészetére szerte a világon kíváncsiak. Ezekben a napokban Indiában vesz részt egy fesztiválon, s az ottani lapok címlapjára került.

Szabó Imre

- 13 évesen kezdte, a hastánccal. Ma már én is nehezen tudom követni, profi táncosként a világ melyik részén lép fel éppen. Most épp Indiában van, korábban élt Dubajban és járt már Európa nagyon sok országában is – mondta büszkén a 26 esztendős Rácz Klaudia édesanyja, a makói Kaskötő Ágnes. Klaudia, bár ma már nemzetközi szinten jegyzett táncművész és táncoktató, ugyancsak a Maros-parti városban nőtt fel és itt járt iskolába mindaddig, amíg tánckarrierje el nem szólította innen. A makóiak fellépni már régóta nem látták itthon.

Rácz Klaudia magáról azt mondja, orientális táncos. Erről is mesélt lapunknak, amikor Indiába is elkalauzolta kollégánkat a tánc révén. Cikkünket keresse a szerdai Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában