Kulturális, művészeti, ismeretterjesztő és sportprogramokkal várják a látogatókat

2020.02.11. 13:43

Sokszínű, kulturális programkavalkáddal készül az egyetem

Szerdán startol az SZTE Szabadegyetem 25. szemesztere, április 6-án pedig a 17. Egyetemi Tavasz programsorozat. A Bartók Béla Művészeti Kar először rendez művészeti napokat, az egyetemi énekkar jubileumi koncertre készül, az egyetemi színház pedig új bemutatóval várja közönségét.

Varga Norbert művészeti vezető, Gyimóthi Zoltán zenekarvezető, Száz Krisztina kórusvezető és Tajti Gabriella, a Kulturális Iroda vezetője ismertette az egyetem kulturális programkínálatát.

Fotó: Karnok Csaba

Több száz programot kínál idén is a Szegedi Tudományegyetem a kultúra, a művészetek és a tudomány szerelmeseinek – jelentették be az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság, valamint az egyetem művészeti csoportjainak képviselői sajtótájékoztató keretében kedden a rektori hivatalban. Az igazgatóság 17. alkalommal rendezi meg az Egyetemi Tavasz programsorozatot április 6. és május 17. között, amelynek keretében idén is kulturális, művészeti, ismeretterjesztő és sportprogramokkal várják a látogatókat, valamint folytatódik a Vers délben programsorozat is. A kulturális iroda megjelentette idei, alkotói pályázati felhívásait is: többek között fotó-, szlogen-, vers- és drámaíró pályázatot hirdetett a hallgatók számára.

Varga Norbert művészeti vezető, Gyimóthi Zoltán zenekarvezető, Száz Krisztina kórusvezető és Tajti Gabriella, a Kulturális Iroda vezetője ismertette az egyetem kulturális programkínálatát. Fotó: Karnok Csaba

Szerdán elkezdődik a SZTE Szabadegyetem 25. szemesztere. Az első előadást a Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódóan Tapolyai Emőke, a Szeged–Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontjának munkatársa tartja A szexualitás ajándéka és csapdái címmel 18 órakor a TIK-ben.

A Bartók Béla Művészeti Kar hagyományteremtő céllal, első alkalommal szervezi meg a Bartók Béla Művészeti Napokat március 25-27. között.

Száz Krisztina kórusvezető elmondta: az egyetemi énekkar idén ünnepli alapításának 95. évfordulóját. A jubileum tiszteletére ünnepi koncerttel és történeti kiállítással készülnek november 28-án.

Az Universitas Szimfonikus Zenekar tavaszi szemesztert lezáró koncertjeit május 6-án és 7-én 19 órakor tartja majd, amelyek különlegessége lesz, hogy az egyes hangszercsoportok külön-külön mutatják majd be virtuozitásukat az estek során – fejtette ki Gyimóthi Zoltán zenekarvezető.

A Szegedi Egyetemi Színház programjairól Varga Norbert, művészeti vezető számolt be. Április 16-18. között rendezik meg immár ötödik alkalommal a Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót hazai és határon túli színházi társulatok részvételével, amelynek nyitónapjára új bemutatóval készül a társulat, Görgey Gábor: Komámasszony hol a stukker című drámáját láthatja majd a közönség.

Az SZTE Füvészkert június 27-28-án ad otthont a 7. Levendula és Rózsa Napoknak, május 1-jén pedig megnyitja kapuit a trópusi lepkekert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában