Fókuszban a vadászélet

2021.01.28. 18:12

A vadászélet volt a témája a fotópályázatnak

Ifjúsági kategória is volt.

Munkatársunktól

Szeged – 2021.01.27. Vadászkamara fotópályázat díjátadója a Megyei Önkormányzat Belvedere épületében. Képen: felnőtt kat.: Balla Tihamér veszi át a díjat Gémes László elnöktől. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Mintegy 160 alkotással neveztek az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Csongrád-Csanád Megyei Területi Szervezete által tavaly meghirdetett fotópályázatra, melynek díjátadó ünnepségét tegnap tartották. A kategóriagyőzteseket Gémes László, az OMVK megyei elnöke köszöntötte, aki elmondta, a fotópályázat egy nagyszabású, országos program része.

– A magyar kormány jelentős forrást biztosít a 2021-es vadászati világkiállítás megszervezésére, melynek hazánk ad otthont. E programhoz mi is csatlakoztunk. Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban nagyszabású, állandó vadászati és vadgazdálkodási kiállítás nyílik majd, a megyei vadászat témájában bemutatófilmeket, a Pallavicini-uradalomról könyvet készítünk, és e fotópályázat is része a programunknak

– részletezte.

A képeket az ópusztaszeri emlékparkban állítják ki. Fotó: Karnok Csaba

A beérkezett alkotásokból szakértő zsűri – Máté Bence, ifj. Pinjung Emil és Ampovics Zsolt – választotta ki a nyerteseket. A díjazott pályaművek közül akadt, melyre tudatosan készült alkotója: a felnőttkategória győztese fehér álcaruhában kapta lencsevégre a hóesésben ivó őzeket. Az ifjúsági kategória győztese azonban biciklizés közben örökítette meg a naplementében a mezőn ácsorgó őzikéket.

A felnőttkategória nyertesei név szerint:

Balla Tihamér (1.),

Puskás József (2.),

Mikola Zoltán (3.).

Ifjúsági kategória:

Albert Aurél (1.),

Domján Levente (2.)

Adorjányi Zóra (3.)

Különdíjjal Bíró Lajos pályaművét méltatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában