A Tisza a kapocs

2021.06.09. 20:00

Az ihlető folyó köti össze a látogatókat a művészekkel – Galéria

Harminc Tisza vidéki, amatőr képzőművész és népi iparművész alkotásaiból nyílt tárlat a bokrosi művelődési házban. A kiállítás központi témája a Tisza, a legjobbnak ítélt művek alkotói díjat is kaptak.

M.A.

A Tisza vidéki amatõr alkotók tárlata a Csongrád-bokrosi Mûvelõdési Házban.

Fotó: Majzik Attila

Huszonegyedik alkalommal rendeztek kiállítást a Tisza vidéki amatőr képzőművészek, népi iparművészek alkotásaiból. Az eseménynek a hagyományokhoz híven a bokrosi művelődési ház adott otthont.

– A Tisza az a kapocs, ami összeköt bennünket, látogatókat és amatőr művészeket. Ez az a folyó, ami néha csendesebb, lágyabb, néha pedig vadabb arcával megihlette az itt kiállító alkotókat – emelte ki Gyovai Gáspár, Csongrád alpolgármestere a 21. Tisza Vidéki Amatőr Alkotók tárlatának megnyitóján. Az alpolgármester hozzátette, három év maradt ki a kiállítás történetéből, kettő a művelődési ház felújítása, egy pedig a világjárvány miatt. Ezért nagyon örül, hogy a megszakítás ellenére folytatódott ez a hagyomány és „hazatalált” a bokrosi kezdeményezés.

A tárlat legjobb alkotásait díjazták is.

Képzőművészeti kategóriában a tiszaföldvári Berényi Gyuláné Nádas című képét találták a legjobbnak, iparművészeti kategóriában a csongrádi Biró Ferenc Szegmentált tálja lett első díjas, míg Kádár Lászlóné Kócsagok című műve harmadik lett. Népművészeti kategóriában pedig a tömörkényi Losonczi János Fohásza lett az első, a csongrádi Gémes Ferencné Ekrü horgolása pedig második.

A kiállításra harminc alkotó ötvenhárom műve érkezett be, ezeket június 24-ig láthatja a közönség a bokrosi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában