Szoborkiállítással, ifjúsági táncesttel és klasszikus zenei koncertekkel is készülnek

2021.06.22. 16:55

Kulturális kavalkád a Wagner Udvarban

Zene-, képző- és táncművészeti estek is szerepelnek a szegedi Wagner Udvar nyári programkínálatában – jelentette be Kapás Ferenc, a Szegedért Alapítvány titkára és Száz Kriszta művészeti vezető keddi sajtótájékoztatóján. Az alapítvány 2017 óta kínál kulturális programokat a meghitt hangulatú, mediterrán udvarban.

Koós Kata

Szeged, 20210622. Szegedért Alapítvány beszámol a Wagner udvar idei programjairól. Képen: Szász Kriszta, Kapás Ferenc, Sejben Lajos. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Az idei nyár Sejben Lajos festő- és szobrászművész kiállításával nyílik július 3-án 17 órakor, akinek húsz szabadtéri szobrát tekinthetik majd meg az udvar látogatói augusztus 20-áig. Az alapítvány által 2018-ban Gregor József-díjjal méltatott művész elmondta, a Pilinszky költeménye nyomán Sosem felejtem, nyár van című tárlat anyagát mindenekelőtt a formák játéka, a talált tárgyak egymáshoz illeszkedése és ezáltal új értelemmel való feltöltődése jellemzi.

A kiállított művek mérete és anyaga tekintetében is sokszínű lesz a kiállítás, 30 centiméteres és másfél méteres, kőből, fémből és fából készült alkotásokat is megtekinthet majd a közönség.

Sejben Lajos ízelítőt adott a kiállításból: Zene, Kapocs és Átjáró című műveivel érkezett a sajtótájékoztatóra. Fotó: Frank Yvette

Mindemellett többek között motoralkatrész és egy sózóhordó dongái is művészeti értéket kapnak. A megnyitó zenei aláfestéséről Samodai Bence trombitaművész és Szives Márton ütőhangszeres művész gondoskodik majd.

A programsorozat július 8-án 17 órakor Szecsődi Ferenc hegedűművész és tanítványainak hangversenyével folytatódik. A fellépő diákok az éppen azon a héten az SZTE Bartók Béla Művészeti Karán zajló Nyári Művészeti Akadémia tanulói közül kerülnek majd ki.

Július 20-án 14.30-tól a táncé és az ifjúságé lesz a főszerep a Wagner Udvarban.

A Szeged Táncegyüttes kimondottan a gyerekek részére készül táncbemutatóval, majd táncházzal.

Július 28-án 17 órától Pavlovits Dávid, nemzetközileg elismert gitárművész három tanítványa, egy erdélyi, egy brazil és egy mexikói gitárművész ad majd koncertet.

A programsorozat augusztus 11-én 20 órakor diaporáma esttel zárul, amely során Dusha Béla Szegedről készített fotóinak válogatását tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában