Önmagunk tükre a kerámiákban

2021.09.22. 18:21

Nyitott napot tartottak a vásárhelyi központban

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Nyitott napot tartott a vásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ szerdán, ahol a Natura hívószavával félidőnél tartó idei kerámia szimpózium művészeivel találkozhattak diákok, technológiai bemutatókon vettek részt és körbejárták a városi kerámia gyűjteményből válogató kiállítást. A Nagy Sándor utcai épületben budapesti hallgatók mellett a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum tanulói vettek részt.

A kerámia szakos Györgyi Nóra elmondta, hogy izgalmas látni a kerámiagyűjtemény évente bővülő, egyre színesedő anyagát, az újabb és újabb alkotói megnyilvánulásokat, ötleteket.

A formák megihletik, inspirálják őt magát is, előbbre viszik elképzeléseit. Amikor rátekint egy alkotásra, továbbgondolja, hozzáadva saját személyiségét.

A szegedi diákokat kísérő pedagógus, Feketű Boglárka kerámiatanár, egyben az idei szimpózium egyik alkotó művésze lapunknak elmondta: a központba látogató tizenharmadik osztályos hallgatók a szaktörténeti tanulmányokban megismert technológiai, alkotói eljárásokat itt kortárs művészek munkáin át ismerhetik meg, ami egészen más szempontot kínál. Iskolájukban évfolyamonként harminckét diák négy szakon elosztva tanul. Folyamatosan fejlődő készségeiket nem csupán egy-egy ágazatban hasznosíthatják, sokan időközben más szakot választanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában