Helyi kultúra

2021.10.08. 15:44

Szombaton adják át a Szegedért Alapítvány díjait

Bartók-esten adják át az idei Szegedért Alapítvány-díjakat. A szombat esti gálán fellép Szokolay Dongó Balázs, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi kortárs Balett is.

Munkatársunktól

Immár 32. alkalommal rendezik szombaton meg a Szegedért Alapítvány Díjátadó Gáláját. A Szegedi Nemzeti Színházban 19 órától köszöntik a Tudományos, a Művészeti és a Társadalmi-Állampolgári Kuratórium idei díjazottjait, Dékány Imre vegyész akadémikust, Totik Vilmos matematikus akadémikust és Rozgonyi Éva karnagy, zenepedagógust. Ebben az évben Bartók-estet láthatnak a vendégek: a díjátadások előtt Szokolay Dongó Balázs autentikus hangszereken Bartók-gyűjtéseket játszik, az elismerések kiosztása után pedig a Szegedi Kortárs Balett Concerto című produkcióját viszik színpadra a Szegedi Szimfonikus Zenekar élő közreműködésével.

A gálát követően a Szegedért Alapítvány megrendezi első Jótékonysági Aukcióját. A nyilvános árverést, mely 20.45 órakor kezdődik a színház nagytermében, Nátyi Róbert művészettörténész vezeti. Kortárs képzőművészeti alkotásokat kínálnak megvételre, melyeket az alapítvány javára ajánlottak fel művészek. A befolyó összeget a Szegedért Alapítvány céljainak megvalósítására fordítják. A rendezvényen védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában