Szegedi hírek

2022.12.17. 18:10

Regionális karácsonyi vásárt rendeztek az algyői iskolában - Galéria

Kézzel készített karácsonyfadíszeket, ünnepi dekorációkat és rengeteg ínycsiklandó süteményt kínáltak az algyői Fehér Ignác Általános Iskola szombati regionális, karácsonyi vásárában. Minden osztály saját standjánál árulta portékáit, a bevétellel az osztálykasszákat gyarapították.

Koós Kata

Algyő 2022.12.17. Algyői általános iskola Regionális karácsonyi vásár, az egész Dél-Alföldről érkeznek sulik Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar

A karácsonyi vásár immár 14 éves hagyomány az algyői Fehér Ignác Általános Iskolában. 

– A regionális ökoiskolák számára indult ez a vásár, elsősorban ökodíszeket, ökotermékeket kínálnak az osztályok. Kiváló alkalom a közösségépítésre, hiszen szülők és gyerekek együtt készítették el a vásárra kihozott portékákat. Minden évben óriási a lelkesedés, úgy gondolom, ez egy méltó program Fehér Ignác nevéhez, aki egykor összefogta a település közösségét – mondta el lapunknak Gondáné Pál Ildikó intéményvezető. 

Az algyői intézmény 2012 óta viseli az örökös ökoiskola kitüntető címet. 

– Az iskola a szemléletével és az épület energetikájával, a napelemekkel, hőszivattyúval, ledvilágítással érdemelte ki az ökoiskola címet. Emellett ökotúrákat szervezünk, a környezetvédelem és a fenntarthatóság szívügyünk, továbbá az egészségtudatos gondolkodás, az egészségre nevelés mellett is elkötelezettek vagyunk – részletezte az igazgatónő. Azzal folytatta, hogy az elmúlt években arra törekedett az intézmény, hogy a jótékonykodás ügyében is zászlóshajóvá válhasson. 

– 2023-ban a Caritas Junior irányába szeretnénk nyitni, de évek óta szervezünk már karácsonykor gyűjtéseket. Gyűjtöttünk az Ágota Alapítvány nevelőotthonaiban élő gyerekeknek, a Kárpátalján élőknek, emellett a MosolyManók és az Angyalbatyu akciókban is élen jártunk – mondta. 

A zsibvásárra az intézmény mind a húsz osztálya kitelepült, továbbá a Szegedi SZC Vedres István Technikum, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és a Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola diákjai, valamint algyői kézművesek is kínálták portékáikat. A diákok standjait a hazai diákvállalkozásokat összefogó JAM Egyesület tagjai szemlézték, és jutalmazták a legszebben díszített és a leginkább ökotermékeket kínáló asztalokat. 

A pár száz forintért megvásárolható választékban horgolt, fából, filcből és gyöngyből készült karácsonyfadíszek, karkötők, gyertya- és szalvétatartók, asztali terméskompozíciók és egyéb ünnepi kiegészítők is voltak. Sok család ínycsiklandó süteménycsodákkal készült, a hatodikosok kenyérálángost, a nyolcadikosok palacsintát is kínáltak, de vásárolható volt kávé, tea, virgin puncs és limonádé is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában