Szegedi hírek

2023.07.08. 08:20

Leénekelték a csillagokat a Holdvilágos éjszakán fellépői - Galéria

Munkatársunktól

Az opera- és operett irodalom gyöngyszemei hangzottak el a gálaesten. Fotó: Gémes Sándor

A Holdvilágos éjszakán című opera-operett gálával folytatódott pénteken a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri évada. A Barnák László főigazgató által rendezett esten a műfajokért rajongó közönségnek hasonló élményben lehetett része, mint amit egy csokiimádó élhet át egy doboz exluzív csokoládébonbon falatkáinak ízlelgetésekor. A fellépők leénekelték a csillagokat az égről, Szélpál Szilveszter szó szerint is, ugyanis Wolfram-dalában az Esthajnalcsillagról dalolt. Mellette a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának olyan közönségkedvencei léptek színpadra, mint Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Máthé Beáta, Horák Renáta, Dobrotka Szilvia és Tötös Roland. 

Vendégművészként a napfény városához kötődő énekesek varázsolták el a nézőket. Rácz Rita és Haja Zsolt, a neves művészházaspár mindkét tagja Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett előadó, a Magyar Állami Operaház magánénekese. Rácz Rita a Szegedi Nemzeti Színházban debütált pályája elején. Ádám Zsuzsanna is visszatért a Szegedi Szabadtéri Játékokra. 2018-ban a Szegedi Nemzeti Színház Ernanijában mutatkozott be, majd a következő évadokban olyan főbb szerepeket alakíthatott a Dóm téren, mint a Rigoletto Maddalenája, majd az Aida címszerepe. Vadász Zsolt a Budapesti Operettszínházból érkezett. 

A Szegedi Szimfonikus Zenekart az ifjú korát Szegeden töltött Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója dirigálta. Az első felvonásban olyan világhírű operák részletei hangzottak el, mint a Tannhäuser, a Carmen vagy a Parasztbecsület. A második felvonásban pedig örökzöld slágerek csendültek fel mások mellett Lehár Ferenc, Szirmai Albert és Kálmán Imre nagy sikerű operettjeiből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában