A gondtalan alkotást támogatja az ösztöndíj

2023.08.01. 09:30

45 év alatti képzőművészek jelentkezhetnek

Külföldi tanulmányútra felhasználható ösztöndíjra pályázhatnak 45 év alatti képzőművészek. A Szentesi Művelődési Központ tette közzé az alapítványi kiírás részleteit.

Tábori Szilvia

Budapesten és Szentesen is október 24-én lehet majd beadni a kiállításra szánt műveket. Fotó: 

A tehetség gondtalan kibontakozását támogatja egy most pályázható képzőművészeti ösztöndíj, amelyet külföldi tanulmányútra lehet felhasználni. A Katona Kiss Ferenc és neje Túri Júlia Képzőművészeti Alapítvány kiírását a Szentesi Művelődési Központ tette közzé. 

Néhai Katona Kiss Ferenc nyugalmazott műszaki egyetemi tanársegéd, középiskolai rajztanár, festőművész, feleségével néhai Túri Júlia tanítónővel közösen hozta létre a civil szervezetet, amelynek ösztöndíjára 45 éven aluli festőművészek pályázhatnak. 

A 250 ezer forintos támogatást egy november végén, Szentesen rendezendő kiállításon lehet elnyerni. Az alapítványt Szentes Város Önkormányzata különdíjjal támogatja. 

Pályázni csak realista szemléletű, természetelvű művekkel lehet. Minden olyan 45 éven aluli festőművész jelentkezhet a kiírásra, aki diplomáját, oklevelét a Képzőművészeti Főiskolán, az Iparművészeti Főiskolán, vagy valamelyik tanárképző felsőoktatási intézményben szerezte, valamint ezen intézmények közül jelenleg negyed-, vagy ötödéves hallgató. De valamennyi jelentkező csak egy alkalommal nyerheti el az ösztöndíjat. 

A pályázati anyagból november 25-től december 16-ig látogatható tárlatot rendeznek a Kossuth téri Tokácsli Galériában. A kiállított művek közül az ösztöndíjat öt főből álló kuratórium ítéli oda a legjobbnak tartott alkotás szerzőjének. Az alapítvánnyal és a pályázattal kapcsolatos részletekről a Szentesi Művelődési Központban Lantos Anita tájékoztatja az érdeklődőket a 06/ 30/ 224–9498-as vagy a 06/ 63/ 510–025-ös telefonszámon, valamint a [email protected] elektronikus levelezési címen. 

A pályázat nyertesének két éven belül Szentesen, a Kossuth téri Tokácsli Galériában rendezett önálló kiállítással kell bizonyítania, hogy milyen eredménnyel hasznosította az ösztöndíjat, illetve erről a kiállításról egy művét Szentes Város Önkormányzatának kell felajánlania az alapítvány nyomán létrehozandó gyűjtemény céljára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában