Ópusztaszer

2023.08.12. 14:16

Vasárnapig tart a Magyarok Országos Gyűlése

Majzik Attila

Archív fotó: Karnok Csaba

A Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány szeretettel várja a magyarsággal közösséget vállalókat, családokat és közösségeket, egyesületeket és szövetségeket, országhatáron innen és túlról a nagyszülőktől a dédunokáig a Magyarok Országos Gyűlésére augusztus 13-ig, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A Nemzetvédelmi Szabadegyetem előadásai, kerekasztal beszélgetései és kiállításai emlékeztetnek, hogy honnan jöttünk, feltárják, hogy mi van körülöttünk, merre tartunk, és keresik a választ a sokakat foglalkoztató kérdésre: Mitévők legyünk? A vásárban kézművesek kínálják saját maguk készítette termékeiket, és vendéglátósok adnak betekintést a magyar konyha ízvilágába. A koncerteken és a táncházakban a szervezők szeretnék megmutatni a magyar zenei kultúra páratlan színvonalát és sokszínűségét.

A MOGY fő mozzanata a Történelmi Élőkép, melynek során barantások, lovasíjászok és hagyományőrzők egy közös koreográfia mentén elevenítik fel a magyarság történelmének bizonyos eseményeit.

A szombati és vasárnapi programokról részletesen itt olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában