Önmagáról vall Szabó Klára vásárhelyi képzőművész

2023.10.22. 14:40

Az őszinteség képzőművésze a Népkertiben

Tábori Szilvia

A vásárhelyi képzőművész szívének különösen kedves, amikor saját közössége előtt mutatkozhat be. Fotó: Szabó Klára Petra

Vásárhelyi Fiatal festőművészek sorozatban ezúttal Szabó Klára Petra hódmezővásárhelyi festőművész mutatkozik be október 25-én, szerdán 18 órától a hódmezővásárhelyi Népkertiben. Mint azt a korábbi Vásárhelyi Őszi Tárlat Tornyai-plakettes és az idei országos kortárs képzőművészeti mustra egyéni díjazottja lapunknak elmondta: a covid alatti fokozott alkotói tempó miatt szinte kiégésközeli állapotba került, az elmúlt egy évben lényegesen kevesebbet festett.

Elvesztettem a festés közben korábban mindig átélt flow-élményt, szünet kellett a feltöltődéshez

 – mondta a fiatal vásárhelyi képzőművész. 

Fotó: Szabó Klára Petra

Az elmúlt egy évben elkezdte doktori kutatását, tanít a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és hosszabb időt töltött Koreában egy ösztöndíjas programmal. Az új élmények hatására ismét érzi az inspirációt, egyre gyakrabban fest a maga örömére, szorító határidők nélkül. Eközben ismét elmerült az animáció műfajában: korábbi rövidebb kísérletei után nagyobb munkát tervez. A különleges műfajról elmondta: számos festményeihez hasonlóan szintén ő maga az általa készített akvarell animációk szereplője. Képenként festi meg a kockákat, viszont a végeredményt tartja műalkotásnak.

A Népkertiben tartandó bemutatkozó estről pedig úgy fogalmazott: szívének különösen kedves, amikor saját közössége előtt mutatkozhat be. Mélyebb hatások érik, mint amikor számára vadidegenek értékelik munkáit. Előadása egyúttal munkájának egyfajta összegzése lesz; beszélgetőtárs nélkül, egyedül áll majd közönsége előtt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában