Napszínes

2023.10.20. 21:31

Tök jó szelfipont

Szabó Imre

Immár Magyarcsanádnak is van szelfipontja, méghozzá nem is akármilyen: a Halloweenre készülve állította össze három helybeli közmunkás hölgy közreműködésével a falu közösségi életének alighanem legfontosabb önkéntes szervezője, a lapunkban Aranyemberként már bemutatott Lánczné Miklós  Katalin. 

Mint elmondta, Farkas János polgármester kérésére látott munkához, és nagyrészt olyan látványelemeket használt fel, amelyek már megvoltak. A magyarcsanádi szelfipont fonott figurákból és szalmabálákból áll, fő motívuma természetesen a tök, de díszíti alma, gesztenye, muskátli és csikóspusztai sóvirág is. Összeállításakor tehát helyi sajátosságokat is belecsempésztek.

Elkészítése bő két órát vett igénybe. Azóta is népszerű: sokan kifejezetten azért jönnek a kultúrotthonhoz, hogy itt fotót készítsenek magukról. A Halloweennel kapcsolatban egyébként időről időre fellángol a vita: minthogy amerikai eredetű, vajon kell-e nekünk ezt ünnepelni? Lánczné szerint nem az ünnepnap eredete a fontos. – Ha alkalmat teremt az együttlétre, a beszélgetésre vagy a közös kézműveskedésre, akkor miért ne szerethetnénk? – tette fel a kérdést.

A tök jó szelfipont a jövő hét végéig lesz a magyarcsanádi művelődési ház előtt – egyébként eresztető alatt van, tehát biztosan nem fog megázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában