Helyi kultúra

2023.11.11. 13:19

Megújulnak Szeged karácsonyi fényei

Megújul Szeged karácsonyi díszkivilágítása, amelyre szükség is van, hiszen a régiekben immár több mint 10 éve gyönyörködhetünk.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai megkezdték annak a nagy méretű fényhálóknak a felszerelését, amely új eleme a szegedi karácsonyi díszkivilágításnak. Mint Makrai László kérdésünkre elmondta, a fényháló egy összességében mintegy 10 km hosszú füzér, amelyet azokra a sodronyokra helyeznek fel, amelyek nyáron a napvitorlák megtartását szolgálják, ez azért is praktikus, mert így nem kell azokat leszerelni. A csillagokat imitáló, melegfehér fényű füzér mellett a Kárász utcán kihelyezésre kerül még 70 darab, 40 cm átmérőjű organikus gömb is, hasonló azokhoz, amelyeket a szegediek a Széchenyi téren már megcsodálhattak korábban. A vesszőből készített organikus gömböket Szeged fő sétáló utcájának különböző magasságaiban helyezik el, amelyek hideg fehér fényű ledeket kapnak.  

Mint Makrai László elmondta, a Kárász utcai díszek telepítése után következik Rudolfnak a fényszarvasnak a kihelyezése, valamint az SZTE Rektori hivatala elé kerül a már jól megszokott Mikulás is a rénszarvas szánnal, erre nagyjából november huszadika körül lehet számítani – írja WebRádió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában