Szegedi egyetemi hírek

2023.12.24. 12:01

A tengerentúli biennálén debütált az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszék Leltár 2018 című kiadványa

Interkontinentális kiállítás keretében mutatja be Leltár 2018 című kiadványát az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszék. 70. évfordulójának jubileumi kiadványa egy rangos nemzetközi pályázat keretében jutott el a tengeren túlra. A kiadvány öt nagyváros Nemzeti Múzeumában látható. Az első állomás a Kolumbia Nemzeti Múzeum.

Delmagyar.hu

Az Intercontinental Biennal 2018-ban indult és minden évben megrendezik. A biennálé célja, hogy támogassa a kortárs művészetet és designt, valamint hogy lehetőséget nyújtson a művészeknek és tervezőknek, hogy munkájukat a világnak bemutathassák. A biennálé minden évben különböző témára fókuszál, és a kiállításon szereplő művek gyakran aktuális társadalmi és politikai kérdéseket vizsgálnak. A kiállítások eddig egyedi tematikák köré szerveződtek. Az eddigi tematikák a világvárosok, a klímaváltozás, a különbözőségek és a helyi közösségek köré szerveződtek. A biennálé 2023-as kiadásának témája a "Különböző kultúrák" címet viseli. A kiállításon öt országból érkező művészek és tervezők munkái szerepelnek. A 2023-as biennálét több mint 100 000 ember látogatta meg eddig és minden évben egyre népszerűbbé válik - írja az u-szeged.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában