Szegedi hírek

2023.12.01. 17:54

Felgyúltak a fények, gólyalábasokkal nyitott meg a vásár - Galéria, Videó

Megnyitott az adventi vásár vármegyénk székhelyén pénteken. Gólyalábasok, fények, tűzzsonglőrök és műsorok is voltak az első napon, de a folytatás is sok izgalmas programot tartogat.

Kiss Anna

Gólyalábasok vonultak végig Szeged terein, rengeteg városlakó kísérte őket. Fotó: Kiss Anna

Vándormuzsikus gólyalábasok felvonulásával nyitott meg idén is az adventi vásár Szegeden, ahol a hagyományokhoz híven a Rádió88 szerencsés hallgatói nyomták meg a hatalmas piros gombot, amivel pillanatok alatt ünnepi díszbe öltöztették a város, a villamosokat pedig fényvillamossá varázsolták. 

A Klauzál térről induló, a Dugonics téren át tartó és a Dóm térre vezető felvonulás után a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány érzékenyítő programja következett, majd a gyermekeknek bábos mesejátékkal kedveskedtek, este hét órától pedig a Fire Fantasy által varázslatos látványban lehetett része a Dóm térre látogatóknak.

A hétvégén folytatódnak a Szegedi Karácsonyi Hetek programjai, így szombaton négy órától megnyit a Manó Műhely, ahol karácsonyi ajándékokat lehet majd készíteni, miközben a színpadon az X-treme Tánciskola karácsonyi műsora lesz látható, amit a Katica Együttes ünnepi előadása követ. Vasárnap két flashmob is lesz a Dóm téren, először három órától a Szegedi Fekete István Általános Iskola és Nem Adom Fel Alapítvány mutatkozik be, majd 17 óra 40 perctől a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete következik. Közben öt órakor fellobban az első láng a hatalmas adventi koszorún, Botka László polgármester és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök gyújtja meg közösen a gyertyát, miközben a meghitt hangulatról a Partiscum Kórus gondoskodik. 

A szegedi adventi vásárnak egyébként idén is része az 50 méteres óriáskerék, a szalmalabirintus, a kölyökkuckó és a körhinta is, és persze a több tucat kézműves terméket kínáló árus. A vendégek a nézelődés és vásárlás mellett jókat ehetnek és ihatnak a megszokott karácsonyi gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. Forralt borozni a Klauzál téren és a Dugonics téren is lehet, utóbbin most is ott van az óriás rénszarvas és Mikulás szán is. A Dóm tér két új látványelemmel, egy gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal bővült ebben az évben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában