Baks

2023.12.06. 14:33

Lufit is hajtogatott a baksi Mikulás – Fotók

A helyi Kharisz Alapítvány szervezésében december 6-án különleges, a lufit is fantasztikus ügyességgel hajtogató Mikulás látogatott Baksra és fogadta a kicsiket, közben az önkormányzati Télapó körbejárta ajándékaival a falut.

Imre Péter Géza

A Kharisz Alapítvány Mikulása találkozott Baks bölcsiseivel és óvodásaival. Fotó: Imre Péter

Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó, Minden gyermek várva vár vidám ének hangja száll 

– hallatszott a kicsik dala a baksi húsbolt és vegyes élelmiszer üzlet kerthelyiségéből, amit a Mikulásnak énekeltek az egymás után érkező bölcsisek, kis-, középső és nagycsoportos óvodások december 6-án. A piros kabátos nagyszakállú csomagokkal és egyedi módon, hajtogatott lufifigurákkal – volt közte virág, macska, kutya, tigris és szív – kedveskedett a csillog szemű apróságoknak. Utóbbi tudományát a hosszú és fárasztó út alatt sajátította el – füllentette. Valójában Csatai Gergő, Guinness-rekorder lufihajtogató bújt a Télapó szerepébe, életében először, a rendező Kharisz Alapítvány kurátorának, Rostás Miklósné Szendrei Máriának a kérésére.

Először rendeztük meg, de nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal 

– árulta el Rostás Miklósné, akit Inciként ismernek a településen. Karácsonyra a szeretetdobozokat, vagyis a meglepetésekkel teli cipősdobozokat is a Kharisz Alapítvány gyűjti mini mikulásgyárában – eddig közel kétszázat hoztak el hozzájuk –, kezdeményezésükhöz csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat, nekik adják majd át az összegyűlt ajándékokat. Tavaly magánemberként már gyűjtöttek a rászorulóknak, a 300 megpakolt cipősdobozt – idén december 15-ig 400-ra számítanak – akkor a szentesi kórházba vitték el.

A baksi falukarácsonyt december 15-én, 14 órától tartják a faluházban, a Kharisz Alapítvány, a máltaiak és az önkormányzat közös rendezésében, ahol például 1000 adag babgulyás, forralt bor és forró tea várja az ünneplőket, az otthoni karácsonyra készülődőket. Az önkormányzathoz kapcsolódik, hogy szerdán a falu Mikulása – ismét Dobos Péter külsős alpolgármester öltözött be – is teljesítette feladatát, körbejárva Baksot, ellátogatva az intézményekbe és a boltokba.

Nagyon élveztem, rövid idő alatt is szinte bensőséges, meghitt kapcsolat alakult ki a gyerekekkel 

– nyilatkozta lapunknak a Kharisz-rendezvény zárásakor a Mikulás, alias Csatai Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában