Kiemelkedő színvonalú a vásárhelyi intézmény

2024.01.29. 19:30

Az olvasókkal együtt alakítják a könyvtár jövőjét

Mostantól öt évig viselheti a Minősített Könyvtári Címet a vásárhelyi bibliotéka, amit az igazgatónő szerint az elmúlt 5-6 év kemény munkájával érdemeltek ki.

Tábori Szilvia

Borus Gábor igazgatóhelyettes és Domjánné Szénási Edit igazgató vehette át a rangos díjat Pannonhalmán. Fotó: Németh László Városi Könyvtár fb-oldala

Olvasók és munkatársak együtt tervezik a könyvtár jövőjét Vásárhelyen. Az igazgatónő szerint az elmúlt években kialakított párbeszédnek hála minden programmal és szolgáltatással látogatói igényekre reagálnak. Úgy látja, ezzel érdemelték ki a Minősített Könyvtári Címet a Könyvtári Minőségi Díjjal együtt. A Pannonhalmán megrendezett ünnepélyes átadón a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos gyermekkönyvtárat Domjánné Szénási Edit igazgató és Borus Gábor igazgatóhelyettes képviselte. A vásárhelyi kulturális intézmény vezetője lapunk kérdésére elmondta: a minőségirányítási munkát ismerték el, de lényegében a teljes intézményi működésüket díjazták. A könyvtárban ugyanis főként az olvasói, látogatói igényekre reagálva szervezik, alakítják a programokat. Az igazgatónő példaként említette egyebek mellett a társasjáték kölcsönzést, a felnőtt gépírás kurzust, a különösen népszerű csillagászati előadás-sorozatot, vagy a múlt héten elindított pszichológiai programot.

Rengeteg lehetőséget látunk abban, hogy az olvasói igényekre reagálva tervezzük meg valamennyi szolgáltatásunkat, az előadás-sorozatokat, vagy például az író-olvasó találkozókat. Természetesen tisztában vagyunk az akadályokkal és kihívásokkal, hiszen sok előkészület kell egy-egy új programelemhez. De legfőbb törekvésünk, hogy színes kínálatunkkal az emberek életminőségét javítsuk, tovább a látogatóink szeressenek ide járni, jól érezzék magukat intézményünkben

 – hangsúlyozta Domjánné Szénási Edit. Tavaly egyébként mintegy 57 ezer kötet fordult meg olvasóik kezében, ami legalább 5-6 ezerrel több a korábbinál.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában