Elvarázsolta a családokat a Szegedi Kortárs Balett Hamupipőke mesebalettje

2024.02.10. 20:09

Jelmezben hódították meg a színpadot a korábban érkezett gyerekek – Galéria

A Szegedi Kortárs Balett Hamupipőke mesebalettjét nézték meg szombaton a Korábban Érkeztem Alapítvány által felkarolt gyermekek szüleikkel. Az előadás után a lurkók jelmezbe bújhattak, és a színpadon fotózkodhattak.

Koós Kata

Egyetlen bátor lurkó sem tért haza üres kézzel. Fotó: Karnok Csaba

A pandémia miatti több évnyi szünet után ismét megrendezte az Itt a farsang, áll a bál elnevezésű programját a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Szegedi Nemzeti Színház.

 Tíz évvel ezelőtt kezdtük ezt a programot, nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen sokan eljöttek. A színházi előadás mindig a közös élmény örömét adja a családoknak

 – mondta el lapunknak Rádi Kata, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója és elnöke.

Az alapítvány csaknem 150 jeggyel ajándékozta meg a koraszülöttként világra jött gyermekek családjait. A Szegedi Kortárs Balett szombat délutáni Hamupipőke mesebalettje a gyerekek és szüleik szívét egyaránt elvarázsolta. Az előadás végén szűnni nem akaró tapsviharban és ovációban tört ki az ifjúság. A produkció közben pedig ezúttal sem maradtak el a gyerekszáj bájos megjegyzései. Egy óvodás kisfiú például az előadás végéhez közeledve félhangosan megjegyezte, hogy csak azt nem érti, hogy a csudába tudnak a szereplők ennyi ideig csöndben maradni.

A vastaps után az említett kisfiú is azok közé a gyerekek közé tartozott, akik gyors átöltözés után jelmezben mutatták meg magukat a világot jelentő deszkákon. A rendezvény elmaradhatatlan programpontja ugyanis minden évben a színpadi jelmezverseny, amely csak nevében volt vetélkedő. Egyetlen gyerek sem tért haza ugyanis üres kézzel, papírsárkány és csokoládé volt minden lurkó jutalma. Tündér, Kleopátra, denevér, boszorkány, tigris, király, naprendszer, pipacs-hercegnő, méhecske, katica, kalóz is színpadra lépett fényképezkedni. 

Az ötéves Bajusz Kincső és hétéves nővére, Boglárka pillangónak öltözött. Lelkesen mesélték, hogy mennyire tetszett nekik az előadás. Kincső kedvence Hamupipőke legfőbb segítője, a vicces-csibész egér volt, Boglárkának pedig minden szereplő tetszett, még a gonosz mostohát is nagyon szépnek látta.

 Nagyon fontos, hogy a gyerekek a jelmezek mögött egyformák, akár korábban érkeztek, akár atipikus fejlődésű vagy időre született gyerekek. Egyetlen üzenetünk van, hogy a gyermeki mosoly a legnagyobb kincs, és ez ad a mindennapokban erőt, és az élet nélkülük nem létezik. Mindenféle jelmezben följönnek a színpadra, és szüleik látják boldog mosolyukat

 – fejtette ki Rádi Kata, aki hozzátette, a rendezvény történetében ez volt az első alkalom, hogy balett előadással lepték meg a családokat.

 Fantasztikus volt, hogy végig kitartott a lelkesedés a gyerekekben. Tátott szájjal ültek. Azt gondolom, hogy egy olyan közösségben, ahol ennyi féle gyermek van, akár sérültek vagy halmozottan sérültek is, ez a darab is üzenet, hogy az ember a szeretetet, a boldogságot szavak nélkül is ki tudja fejezni 

– emelte ki Rádi Kata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában