Könyvajánló

2024.03.09. 08:20

Guillaume Musso: Ments meg!

Timár Kriszta

A Broadway szívében egy téli estén Juliette, a csinos, huszonnyolc éves francia nő és Sam, a fiatal New York-i gyermekorvos útjai keresztezik egymást. Mindketten különös élethelyzetben vannak. Sam felesége halála után gyászában a munkába temetkezik, és miközben gyermekeket ment, nem tudja megbocsátani magának, hogy feleségén nem tudott segíteni. Juliette pedig épp személyes válságban van, nem tudja, milyen célok mentén folytassa életét. 

 

A nő attól való félelmében, hogy csalódást okoz, ügyvédnek adja ki magát, a férfi pedig kötődéstől való félelmében úgy tesz, mintha házas lenne, pedig a felesége már egy éve halott. A hazugságok ellenére egy felejthetetlen hétvége vár rájuk, és egymásba szeretnek. Juliette-nek azonban vissza kell térnie Párizsba, Sam pedig nem tudja a lányt maga mellett tartani. Az Európába tartó repülőgép nem sokkal a felszállás után az óceánba zuhan, de a kapcsolatuk még korántsem ér véget. Rajtuk áll, hogyan folytatódik közös történetük, ugyanis minden döntésnek komoly következménye lesz. A főhősök sorsa nem egyértelmű, hiszen meg kell találni a kérdést: vajon minden eleve elrendeltetett, vagy az ember szabad akaratból dönthet saját sorsa felett.

Az olvasó egy újabb igazi Musso-regényt kap ezzel a történettel, tele fordulatokkal és nem várt csavarokkal, no meg természetesen az elmaradhatatlan, mély gondolatokkal és misztikus szállal. Musso pedig akár a szereplők múltjának feltárásával, akár a jelen idejű eseményekkel remekül szemlélteti, hogy a „megmenteni” szónak hányféle aspektusa létezik, hiszen a regény végére maga a cím is többszörösen értelmet nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában