A legjobb sportiskolák között a vásárhelyi Szent István-iskola

2024.03.09. 08:40

Már négy évesen megmutatta fitness tehetségét Kovács Panka

A nyolcadik legjobb lett az ország 101 sportiskolája között a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola. Diákja, Kovács Panka pedig kiérdemelte a tavalyi év egyik legjobb sportolója címet.

Tábori Szilvia

Kovács Panka és Walterné Böngyik Terézia iskolaigazgató vették át az elismeréseket.

Négy éves korában lépte át először a vásárhelyi Hód-Fitness SE edzőtermének küszöbét Kovács Panka, a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola hatodik osztályos tanulója. Ahogy azt edzője, Miklós Melinda a testnevelő munkaközösség vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, nyolc éve dolgoznak együtt, már a kezdetektől látható, érezhető tanítványa kivételes tehetsége.

A 12 éves Kovács Panka, a Hód-Fitness SE sportolója kivételes tehetség. Fotó: Szent István-iskola

Nem véletlen tehát, hogy Magyarország legeredményesebb sportiskolai sportolója lett, általános iskolai leány kategóriában; országos, illetve Európa-bajnokságokon szerzett eredményeivel kiválóan teljesített Fit-Kid sportágban. Panka edzője azt hangsúlyozta, ez egy sokszínű sport, sokan valósággal beleszeretnek és hosszú éveken át élvezettel művelik. Pedig hetente legalább öt-hat alkalommal edzenek, évente mindössze négy hét szabadság jut. Az előnyök között Miklós Melinda főként a magabiztosságot, illetve a testi-lelki tartást említette. Azon túl a Fit-Kid erősíti a nőiességet, a sportolók nem ijednek meg a szerepléstől sem.

Panka sikere példaértékű lehet más sportolóknak; kitartása, technikai készsége, illetve remek alkati adottsága, amely kiváltképp előnyös ehhez a művészi sportághoz, mind segítik őt. Különösen színes egyéniség, személyisége egyértelműen áthatja produkcióit

 – hangsúlyozta Miklós Melinda.   

Fotó: Szent István-iskola

A Sportiskolák Országos Szövetsége nemrégiben rendezte meg éves díjátadó gáláját a Magyar Sportok Házában. A százegy sportiskolát tömörítő szövetség által felállított rangsorban a Magyarország legjobb sportiskolája 2023-ban köznevelési típusú általános iskolák kategóriában 8. legjobb lett a Walterné Böngyik Terézia vezette Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola. Az eseményen vehette át elismerését Kovács Panka is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában