Szegedi hírek

2024.03.09. 09:00

Megindult a jelentkezés a Táblaképfestészeti Biennáléra

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

A művészek április 10-ig nevezhetnek a REÖK rangos festészeti seregszemléjére, a 20. Táblaképfestészeti Biennáléra  – tájékoztatott az összművészeti központ közleményében.

A tárlat célja ezúttal is a hazai festészeti irányzatok, a művészeti ág kortárs fejleményeinek átfogó bemutatása. A biennálé kétévente készít látleletet a hazai táblaképfestészet pillanatnyi helyzetéről, lehetőséget adva bármely aktív festőművésznek a részvételre.

A pályaművek nevezése idén is a REÖK honlapján elérhető űrlapon lehetséges, a zsűri is ezen a platformon keresztül végzi majd a művek válogatását. A jelentkezéshez az alkotást ábrázoló nagy méretű, nagy felbontású fotók felöltésére, valamint az alkotó nevének, címének, az alkotás címének, méretének, alaphordozójának, az alkalmazott technikának, a készítés évének és a mű biztosítási értékének megadására van szükség. A pályázók kizárólag az elmúlt két évben készült táblaképekkel nevezhetnek, amelyek kiállításra készek, de országos tárlaton lehetőleg még nem szerepeltek. A kiállításra beválogatott művek végleges listáját április 22-től a REÖK weboldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

A kerek évforduló alkalmából reprezentatív, kétnyelvű katalógus közreadását és értékes kiállítási díjak átadását is tervezi a REÖK. Az ünnepélyes megnyitót várhatóan május 25-én tartják, és bő egy hónapig, június végéig várja majd a látogatókat a különleges gyűjtemény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában