Helyi kultúra

2024.05.12. 10:34

Az egész ország ünnepelte Makó születésnapját - GALÉRIA

325. születésnapját ünnepelte a hétvégén Makó. Az ünnepségsorozat fő helyszíne az autóforgalom elől lezárt főtér volt, ahol szórakoztató programok sorozata, kirakodóvásár és étel-ital várta az ide szerte az országból érkezőket – a nagyszínpadon pedig sztárok léptek fel esténként, megtöltve a szökőkút körüli területet.

Szabó Imre

A város 325. születésnapját ünneplő programsorozat bővelkedett önfeledt pillanatokban. Fotó: Szabó Imre

– Igazából a Tankcsapda miatt jöttünk, de aztán úgy voltunk vele, maradunk még. Nem bántuk meg! – mondta Kocsis Zsolt, aki a feleségével és barátaival együtt érkezett Makóra a hétvégén. A vásári forgatagban találkoztunk a vidám társasággal szombaton késő délután; mint mondták, korábban soha nem voltak még a Maros-parti városban. 

– A fesztivál persze kisebb, mint sok hasonló, de nagyon jó a hangulat és mindenki barátságos – mondta egyikük egy doboz hűsítővel a kezében. Aki valamelyik délután, este végigsétált a 43-as főútvonal ez időre lezárt főtéri szakaszán, rengeteg sétáló, nézelődő embert látott az árusok sátrai előtt, a középütt felállított asztalokat is mind körbeülték. Az egyetlen panaszt a helybeliek pénztárcájához mérve olykor borsos árakra hallottuk. 

Az idei városnapon úgy tűnt, szó szerint az egész ország együtt ünnepelte a Maros-parti város sorrendben 325. születésnapját. Ez a nagyszínpad előtt is kiderült, amikor arról kérdezték a közönséget, ki honnan jött. A szervezők láthatóan kitettek magukért: a szökőkút közvetlen környéke még soha nem látott pazar külsőt öltött, olyan új szórakoztató attrakciók csalogatták a szórakozni vágyókat, mint például a 22 méter magas óriás forgó lengőhinta, és a helyi fellépők mellé igazi nagyágyúkat hívtak estére a nagyszínpadra sztárvendégként. Minden várakozást felülmúló méretű tömeg töltötte maga a főteret pénteken, amikor a Tankcsapda lépett fel, de másnap Rúzsa Magdi is óriási sikert aratott. Persze a csöndesebb kikapcsolódást igénylők is megtalálhatták a maguk programjait, hiszen a városházán komolyzenei koncert is volt, a vasárnap pedig a családoké, a gyerekeké volt.

A következő nagyszabású fesztivál Makón a Vinom Dánom Bornapok lesznek, június 14. és 16.között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában