Helyi kultúra

2024.05.22. 17:30

Bátorságra hív a Crash5 - Ne légy tétlen bábu a kirakatüveg mögött - videóval

Tétlenség helyett merészen lépjünk ki mérgező kapcsolatainkból, legyen szó magánéleti, netán munkahelyi helyzetről. Erre biztat másokat új, Törd be a kirakatot című saját dalával a hódmezővásárhelyi Crash5 zenekar.

Tábori Szilvia

– A mai világban sajnos rengeteg olyan családot, párkapcsolatot látunk, ahol a külcsín, a megfelelés a külső elvárásoknak elfedi a valóságot, a háttérben húzódó, a kirakaton belüli vitákat, bántást és sérelmet. Azok gondolatát szerettem volna kihangosítani, akik elszenvedik a lelki krízist, külső szemlélődőnek gyakran láthatatlan nehézséget. Egyúttal arra biztatni őket, merjenek tenni, lépni, bátran törjék be a kirakatot – nyilatkozta lapunknak Török László, a vásárhelyi Crash5 zenekar basszusgitárosa, a Törd be a kirakatot című legújabb dalukról.

Közvetlen környezetében számtalan esetet ismer, sőt, korábbi saját tapasztalatából is jól tudja, milyen érzés, amikor az ember tehetetlen bábunak érzi magát kapcsolatában. De egy munkahelyi légkörben ugyancsak jelen lehet a sorozatos megaláztatás, amely ellen idővel az ember kénytelen felvenni a harcot. 

A Crash5 énekesnője, Hecskó Viktória úgy látja, számtalan élethelyzetet, kapcsolatot ismer és lát, amelyet kölcsönösség helyett fojtogató légkör ural. 

– Sokfelől hallom az elnyomás keserűségét, amikor egy fél nem igazán lehet önmaga a társa mellett. Fontos erről beszélni, üzenni a zenével, hogy bátorságot adjunk másoknak. A fiatalok pedig felismerjék a helytelen és helyes út különbségét – mondta az énekesnő. 

Konkrétumok helyett a szöveg csupán sejteti a mondandót Viki szerint, amelyet a közösen kitalált zene dinamikája tesz igazán hangsúlyossá. A szöveget pedig még az egykori Végletek zenekar tagjaként írta meg Török Laci, akkori személyes élményei hatására. A Crash5 tagjai szerint ideje volt, hogy egy ilyen szám ne a fiókban lapuljon. 

A hangsúlyos mondanivalóhoz videóklip helyett az elmúlt években önálló műfajként ismert szöveges videót készített a banda egyik tagja, amelyet a május 31-én tartandó Vásárhelyi Sörfesztiválon már hallhat a közönség Hecskó Viktóriától, Lázár Sándortól, Karsai Jánostól, Fischer Sándortól és Török Lászlótól.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában