Helyi kultúra

2024.05.01. 19:05

Majális a Maros-parton – Galéria

Szabó Imre

A vurstli kínálata a makói majálison a múltat idézte, az árak már kevésbé. A sört 7-800 forintért adták, a kürtőskalácsot 1600-tól 2600-ig, ízesítéstől függően. A vattacukrot 1000-től 3000-ig kínálták. Az ugrálóvárban egy ezresért lehetett 10 percet eltölteni és ugyanennyit kértek a gyerekkörhintánál. A láncos körhintán és a hullámvasúton 1500-ba került egy menet. A pálcás léggömb ára 1500 forint volt, a héliummal töltöttek ára 3000-nél kezdődött.

A rendezvény helyszíne a megszokott Maros-part volt. A szórakozni vágyókat színpad várta, többek között Sztojkó Misit és Janicsák Vecát hallhatták. A jó időt kihasználva sokan a strandhoz is elsétáltak – fürödni egyelőre a vízállás miatt nem lehet, de voltak napozók, lábtengózók. A kalandpart ugyancsak népszerűnek bizonyult.

A majálist bejárva a választáson induló szervezetek közül elsőként a Fidesz sátrával találkoztunk, ahol a lufi mellé a gyerekek csokit, a felnőttek egy pohár csapoltat kaphattak. Beljebb a Demokratikus Koalíció is kínált léggömböket, a kicsiket pedig arcfestés várta. Láttuk a Lokálpatrióták lufijait is, a standjukat azonban nem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában