Sádtné Papp Ibolya unokalátogatásból érkezett haza a díjátadóra

2022.06.03. 11:29

Díszpolgári címet kapott az óvodavezető

Munkatársunktól

Sádtné Papp Ibolya személye, munkája elhivatottsága összefonódott a ruzsai és térségi óvodák működésével, az óvodás gyermekek életével. Fotó: Arany T. János

Valóban meglepetésként érte a díszpolgári kitüntetés Sádtné Papp Ibolyát, a ruzsai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde egykori intézményvezetőjét. Annyira, hogy 5 hónapos angliai látogatását szakította meg két napra, hogy hazautazzon átvenni az elismerést. Angliában egyéves unokájára vigyázott, mint mondta, minden perc csodás volt, de jó itthon lenni és pihenni. Korábban megírtuk, hogy negyvenöt év óvodapedagógusi munka után tavaly július végén vonult nyugdíjba az egykori óvodavezető, aki pihenni és utazni szeretne nyugdíjas éveiben, illetve természetesen több időt tölteni családjával. 

Ruzsa új díszpolgárának személye, munkája iránt tanúsított elhivatottsága összefonódott a ruzsai és a térségi óvodák működésével, az óvodás gyermekek életével. Neve az elmúlt 45 évben generációk számára jelenti az óvónénit. Hivatásának elismeréseként 2001-ben a Ruzsa Községért díjat kapott, 2016-ban a Csongrád Megye Közoktatá­sáért kitüntető címet vehette át, majd 2021-ben az Emberi Erőforrások Minisztere Pedagógia Szolgálati Emlékérmet adományozott több mint négy évtizedes pedagógusi munkája elismeréseként. Magas színvonalú munkavégzésével példát mutatott munkatársainak, amit meg is követelt tőlük, ezzel az általa vezetett intézmény Ruzsán és a térségben elismerésnek és megbecsülésnek örvend. 

Ő szervezte meg az első – és utána még 23 – jótékonysági bált, amelyeknek több millió forintos bevétele kirándulások megszervezését, játszótéri játék, nevelést segítő fejlesztő eszköz beszerzését biztosította. Ez a rendezvény az évek alatt Ruzsa egyik legrangosabb, legjobban várt rendezvényévé fejlődött. 

Sádtné Papp Ibolya életpályája, áldozatos munkája, köztiszteletben álló személyisége nagyban hozzájárult Ruzsa község gyermeknevelésének elismertségéhez, településünk hírnevének öregbítéséhez. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában