Október 9-én

2022.09.29. 08:20

Életünk mégsem kiúttalan

Hamarosan megnyílik a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat.

Tábori Szivia

Október 9-én délben nyílik meg a kiállítás az Alföldi Galériában. Fotó: Tornyai János Múzeum

 Korunk hányattatottsága, világunk aktuális kihívásai egyértelműen visszatükröződnek, de napjaink fényűzéséből, külsőséges világából egy-egy szeletke szintén megmutatkozik a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat művein. Ám nem egységesen borongósan, netán pillanatnyi pesszimista művészi attitűdöt rögzítve. Néhol direkt módon megjelenik az elmagányosodás témája, máshol csupán a színhasználat, egy hangulat jelzi, hogy korunk nem túl virágzó jelenségei ellenére helyzetünk mégsem kiúttalan

 – fogalmazta meg lapunknak Képiró Ágnes művészettörténész, az Őszi Tárlat kurátora. Hozzátette: némely művek harsány színeikkel nem a világ visszásságaira hívják fel a figyelmet, hanem energetizálják a nézőt. Megmutatva, egy műalkotás miként működhet terápiaként, miként adhat pozitív energiákat. A tradicionális alföldi festészet hagyományai, az ábrázoló művészet, a tájkép, a csendélet, az emberábrázolás és az absztrakció különféle megnyilvánulásai is tetten érhetők. 

A sorban 68. kortárs képzőművészeti mustra október 9-én, vasárnap délben nyílik meg a nagyközönség előtt az Alföldi Galéria földszinti tereiben. Mint a kurátor elmondta: különösen gazdag kiállítás formálódott, végül 213 alkotással. A díjátadóval egybekötött nagy seregszemle megnyitóját követően 13 óra 30 perckor Kotormán Norbert és Kotormán Ábel szobrászművészek, az előző tárlat kiemelt díjazottjainak önálló kiállítása nyílik meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában