Szegedi hírek

2022.10.11. 12:44

Operettre készülnek Szegeden - Fotók

Elkezdődött kedden az Egy csók és más semmi operett próbafolyamata a Szegedi Nemzeti Színházban.

delmagyar.hu

Az Egy csók és más semmi című zenés vígjáték bemutatóját november 25-én tartják. Fotó: Karnok Csaba

 Az alkotókat Barnák László főigazgató köszöntötte, aki kiemelte, az évad gazdag magyar szerzők műveiben, hiszen Molnár Ferenc Játék a kastélyban komédiájával indult, jövő héten mutatják be Örkény István Macskajátékát, majd november 25-én az Egy csók és más semmi magyar, zenés vígjátékot. Hangsúlyozta, a jövő hónapban is játszani fog a társulat, amely nagyban köszönhető az önkormányzat költségvetési módosításának, amelyet múlt héten fogadott el a közgyűlés. 

Az operett rendezője Juronics Tamás, aki 2019-ben már színpadra álmodta Eisemann Mihály, Halász Imre és Békeffi István operettjét a Thália Színházban. A Kossuth-díjas koreográfus feszes, jó ritmusú, humorban bővelkedő, izgalmas zenei szövetű produkciót harangozott be. 

Ez egy korrajz. Egy érdekes, szabad világ képe tárul elénk a harmincas évekből. Miközben tele van borzalmakkal ez az időszak, egészen durva társadalmi történések vannak, mégis van valami egészen érdekes jókedv, az adott társadalmi témákkal szembeni, azokat feldolgozó humor

 – mondta Juronics Tamás, aki a darab izgalmas színfoltjaként emelte ki a női emancipáció állapotrajzát. A darab fő témája ugyanis a válás, amely a '30-as években újdonság volt.

Megjelenik az is a darabban, hogy lehet felsőfokú végzettsége egy nőnek. Benne van a választójog és a szexualitás témája, valamint a társadalmi rétegek közötti átjárás is 

– közölte a rendező. Az olvasópróbán a szereplők megtekinthették Tóth Kázmér díszlet- és Bianca Imelda Jeremias korhű jelmezterveit is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában