Szegedi hírek

2022.11.05. 20:00

Angol-magyar zenekar koncertezett az IH-ban

Évek óta járnak Szegedre zenélni az angol PepperTeas tagjai, Rory Bailey és édesapja, Tim, akik a szegedi roczene nagy öregjével, Kelemen Istvánnal és fiával, Marcival kiegészülve zenélnek és léptek fel szombaton Szegeden, az Ifjúsági Házban az Öreg Rockerek Buliján.

Munkatársunktól

PepperTeas, az angol-magyar rockabilly-zenekar. Két apa és fia páros, a szegedi Kelemen István és fia, Marci, illetve az angliai Albert Village-ből érkezett Tim Bailey és fia, Rory alkotja a formációt. Fotó: Török János

Ismét hatalmas bulit rendeztek a szegedi Öreg Rockerek az Ifjúsági Házban szombaton este. Fellépett a JuniOlds, a Dollar Boys és angliából a PepperTeas. Az angol rockabilly formáció 2014 óta minden évben Szegedre látogat. A koncert előtt beszélgettünk velük. Az együttes szegedi tagjai Kelemen István veterán rockzenész és fia, Kelemen Marci, aki már több éve Angliában, Burtonben él, itt jelentkezett egy válogatásra, ahol a zenekar zongoristát keresett. A munkakapcsolat barátsággá vált Tim Bailey-vel és fiával, Roryval. A család gyakran látogat Szegedre, ahol rendszeresen fellépnek a Borfesztiválon.

– Ez az idei utolsó alkalom. Az Öreg Rockerek házigazdája szerénységem, aki közel 30 éve szervezi Szeged közönségének ezt a bulit. Érdekessége a dolgoknak, hogy szigorúan élőzene van: a dobos dobol, a zongorista zongorázik. Minden rangos szegedi zenész fellépett már lassan a 30 év alatt. Megtisztelt minket annak idején Somló Tamás és Komár László is. Az élet viszont úgy hozta közben, hogy eltelt fölöttünk az idő. A fiam külföldre volt kénytelen távozni a munka miatt, így került Angliába – mesélte a szegedi zenész.

Fotó: Török János

Az angolokkal nemcsak munkakapcsolatot ápolnak, viszonyuk baráti. Most is a családdal érkeztek. Kelemen azt mondta, nem annyira a gázsiért, inkább a barátság miatt jönnek el évente egyszer Szegedre zenélni. 

– Örömünkre szolgál, hogy nemcsak kortársaink, a 60-70 évesek vesznek részt ezeken a bulikon, hanem a fiatalság, a 40-50 évesek is, akik nekünk már fiatalnak számítanak – tette hozzá a közismert szegedi zenész.

Rockabilly Szegeden

A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock 'n' roll zenei műfaj, amely az 1950-es évek Amerikájában bukkant fel. A műfajt végig az eredeti megalkotója, Elvis Presley uralta. A 70-es évek végén és a 80-as évek elején a rockabilly feltámadt, és a mai napig megmaradt mint szubkultúra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában