Korábban raktárként használták

2023.02.09. 16:04

Új zenetermet adtak át Maroslelén - galéria

A beruházásra a tankerület 11,5 millió forint pályázati támogatást nyert.

Szabó Imre

Az avatóünnepségről a muzsikaszó sem hiányozhatott. Fotó: Szabó Imre

Csütörtökön adták át a Maroslelei Általános Iskola új zenetermét, amit az iskola szárnyépületének emeletén, egy korábban raktárként használt helyiségből alakítottak ki. A teremben nem csak oktatni fognak, hanem vizsgák, kamarakoncertek helyszíne is lesz – az ünnepség alkalmával néhány gyerek muzsikált is. Szekeresné Rácz Mariann intézményvezető elmondta, a beruházásra a tankerület 11,5 millió forint pályázati támogatást nyert. 

Mint megírtuk, a terem falait Sipos Edit festőművész-grafikus és a maroslelei P-ART Művészeti és Ifjúsági Egyesület elnöke segítségével a napokban egyedivé próbálták varázsolni, egyben ezzel támogatni a zenei oktatást otthonos környezetben. A falakra többek között idézetek, kották kerültek, valamint Mozart portréja és a Magán Zeneiskola címere. A munkában Drimba Tibor polgármester is részt vett, szakmája eredetileg festő.

A maroslelei iskolában a hangszeres zeneoktatást, de a néptánc és a képzőművészet tanítását is 26 éve a makói Magán Zeneiskola közreműködésével oldják meg. Ez utóbbi igazgatója, Csikota József szerint a most átadott terem bárhol Európában megfelelne a színvonalas tanítás követelményeinek. Egyébként Makón az egyházi iskolákban, illetve Maroslelén kívül további három községben oktatnak, összesen közel 1200 növendéket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában