Szegedi hírek

2023.04.06. 13:06

Húsvéti ajándék a Szegedi Nemzeti Színháztól

J. Z.

Illusztráció: Sándor Judit

Kulturális meglepetéssel készül az ünnepi hétvégére a Szegedi Nemzeti Színház. Húsvét alkalmából pénteken 0 órától hétfő éjfélig újra elérhető lesz a teátrum nagysikerű hangjátéka, a Barabbás az intézmény youtube-csatornáján. A produkciót április 9-én, vasárnap 19:00-tól a Grand Caféban ingyenes előadás keretében is levetítik. Michel de Ghelderode Barabbás című darabjából Szegezdi Róbert színművész rendezésében még 2021-ben, a koronavírus-járvány alatt készítettek rádiójátékot a szegedi színház művészei. 

A belga dramaturg drámája Krisztus utolsó földi óráinak szokatlan értelmezése. A színdarab eleje a történelmi hűségre, realizmusra törekszik, majd az események előrehaladtával egyre inkább egy avantgárd szélsőséges látomás tárul elénk. Az előadásban a prózai tagozat szinte összes férfi tagja mellett Tánczos Adrienn és Menczel Andrea is hallható. Szegezdi Róbertnek ez már a második rádiójáték rendezése a Szegedi Nemzeti Színházban. Korábban Valentyin Petrovics Katajev A kör négyszögesítése című műve került hangszalagra az irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában