Mindenkinek megvan a saját kelepcéje

2023.04.18. 20:00

Megjelent Sulyok Csaba negyedik kötete

Munkatársunktól

Kelepce: magunk és a világ viszontagságai. Fotó: Tábori Szilvia

Életünk viszontagságos, feldolgozatlan eseményeit, kibeszélt vagy elfojtott kudarcait mindannyian cipeljük magunkkal Sulyok Csaba szerint. A fiatal szerző sorban negyedik, Kelepce címmel megjelent kötetének versei éppen erre az érzelmi állapotra, a magunkban hordozott lelki súlyokra utalnak. Ahogy a szerző mondta lapunknak: mindenki élettörténete rejt olyan pillanatokat, eseményeket, amelyek így vagy úgy, de feladták a leckét. A kötet részint a személyes léthelyzetek feldolgozása, ugyanakkor a világ történéseire, a körülöttünk élők sorsára reflektál. 

A Kelepce első ciklusa a szerző egykori székkutasi életének nyomán a falusi léthez kapcsolódik. A második szakasz már inkább borongósabb, kritikusabb költemények gyűjteménye; a belső lelki folyamatok felől haladva a társadalmi reflexiók felé. Majd a Párhuzamos valóságok kísérletező szövegeket rejt: különböző átfogalmazott, némileg elferdített cikkek alapján született írásaival tart tükröt korunknak. A kötet végi Amigdala ciklusban lágyabb, elvontabb költemények, illetve részben a versek témájához kapcsolódó, részben a lelki vívódásokat megjelenítő prózai írások kaptak helyet.

A szerzői kiadásban megjelent kötetet kedden késő délután mutatták be a vásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában