Szegedi hírek

2023.04.27. 18:10

Szeretetvágy és kapzsiság feszül egymásnak - Fotók

Munkatársunktól

A címszerepben Csetényi Vencel sóvárog három lánya szeretetére. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A látvány, a zene és a mozdulatok tökéletes harmóniáját tapasztalhatja meg a Szegedi Kortárs Balett pénteki premierjének közönsége. Erről a Lear táncdráma csütörtöki fotós próbáján győződünk meg. A produkció koreográfusa, Juronics Tamás ismét nagyot álmodott, a megvalósítás pedig a nézői lélek összes húrját pattanásig feszíti. Szépség és szenvedély, bánat és düh, szeretet és téboly, fájdalom és halálok sorozata pengeti a húrokat. 

A Kossuth-díjas koreográfus húsz éve nyúlt Shakespeare-darabhoz, akkor a Szentivánéji álom ihlette meg. Most az avoni hattyú talán legsúlyosabb tragédiáját fogalmazta át a tánc nyelvére.  

 Lear történetéhez meg kellett érni. Két lány édesapjaként erősebb kötődésem lett a történethez

 – mondta. Szeretet- és hatalomvágy feszül egymásnak a lehengerlő látvány- és zenei világú produkcióban. A cselekmény súlyát, az apai szív gyötrelmeit a színpad közepén egy monumentális szikla jelképezi, a történetben megjelenő természeti és lelki viharokat látványos, nagy gonddal válogatott animációk erősítik.

A címszerepben Csetényi Vencel sóvárog három lánya szeretetére, akik közül kettő szívét már átmérgezte a kapzsiság. Cordelia, a legkisebb pedig öntörvényű szeretetnyelven szól apjához, aki túl későn ismeri fel a zabolátlan tettek mélyén rejtező tiszta és őszinte érzelmeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában