Szegedi hírek

2023.05.28. 19:53

Három napig tartott a móka a bábszínházi gyereknapon – Fotók, Videó

Fergeteges hangulatban telt a Kövér Béla Bábszínház Tengerhab Gyereknapja a Móra Ferenc parkban. Olaszországból vásári bábjátékosok, Spanyolországból élő óramű, Csehországból óriáshalak érkeztek.

Koós Kata

A cseh Art Prom V. O. S. A. óriáshalaival és a Kövér Béla Bábszínház óriáspontyával búcsúztatták a Tengerhab Gyereknap fesztivált. Fotó: Koós Kata

A Tengerhab Gyereknap nyitónapjának leglátványosabb attrakciója Spanyolországból érkezett Szegedre. A Company la Tal társulat Carillo című előadását tekinthette meg a Móra-park népes közönsége. Talán mindenkinek ismerős az „Így ketyeg az óra, tik-tak jár, benne egy manócska kalapál” kezdetű gyerekdal. A katalán trió gigantikus óraművében azonban nem egy, hanem három manó lakott, és korántsem egyszerűen kalapált. Olajoztak, incselkedtek, szerelembe estek, sőt párviadalokat is vívtak puskával, óriáskalapáccsal, boxkesztyűvel. 

A második nap legnagyobb durranása címet holtversenyben nyerte a svájci születésű, de Ausztráliában felnőtt Tom Greder által megálmodott Panorama Kino és a Tűzmadarak Freak Fusion Cabaret-ja.

A különleges, 360 fokban forgó moziban a valóságot öltöztette új köntösbe a nemzetközi csapat, Tom Greder mellett két magyar, egy francia és egy katalán előadóművész. A különböző tematikájú filmek a Móra-parkban forogtak, a színészek maguk a fesztiválozók voltak. Fergeteges táncos partit csaptak, majd turistaként barangoltak a parkban, később szabadtéri játékokkal szórakoztatták a mozi közönségét. 

A Tűzmadarak társulata meghökkentő mutatványokkal kápráztatta el a fesztiválozókat. A Tim Burton világát idéző újcirkuszi show-ban légtornász angyalt, zsonglőr- és artistamutatványokat, égő karikás ostorcsattogtatást, és lélegzetelállító bohócszámot is megtekinthetett a nagyérdemű. Utóbbi során az előadóművész önkéntes segítője Nagy Péter súlyemelő olimpikon volt, az ő segítségével mászott fel több mint két méter magasságú egykerekűjére az artista. 

Vasárnap délelőtt Olaszországból érkezett a vásári bábjáték. Irene Vecchia időgépével 500 évvel ezelőttre repítette közönségét, ahol a komisz Pulcinella keveredett kacagtató kalamajkákba. 

A fesztivál a cseh Art Prom V. O. S. A. óriás bábjaival zárult vasárnap este. 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában