Szegedi hírek

2023.06.16. 12:30

Kígyózó sorban várták a jegyiroda nyitását - Galéria

Munkatársunktól

Fejenként két jegyet kaptak az igénylők az Ajándékkoncertre. Fotó: Gémes Sándor

Pénteken 10 órakor kezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok Ajándékkoncertjének jegyosztása a REÖK-ben. Az igénylők hosszú, kígyózó sorban várták a kapunyitást. Elsőként Császár Istvánné Edit vehette át két ingyenes belépőjegyét a Szegedi Szimfonikus Zenekar július 1-jei Dóm téri koncertjére. Elmondta, 8 óra 10-re érkezett, hogy még munka előtt hozzájuthasson a belépőkhöz. 

A Covid előtt volt bérletem is a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjeire, de a járvány miatt abbamaradt. Szeretem a zenét, tavaly ajándékba kaptam a jegyet az Ajándékkoncertre, és nagyon színvonalas volt. Másik előadásra is van már jegyem, az Ezeregy éjszakát fogom megnézni 

– mondta el lapunknak. 

Másodikként Bede László várakozott a sorban, aki szintén rendelkezik már jeggyel az Ezeregy éjszaka world musicalre, valamint a Menopauza musicalre. 

Fél kilencre érkeztem. Öt éve költöztünk haza Magyarországra, azóta minden Ajándékkoncerten részt vettünk. Ezek a hangversenyek mindig megnyugtatnak, tényleg minőségi, igényes program minden nyáron 

– mondta. 

Az Ajándékkoncert nézőit különleges zenei összeállítás várja, az idei műsor dallamai ugyanis a tánc jegyében szólalnak meg. Az első felvonásban elhangzik Csajkovszkij Diótörő-szvitje, majd Borogyintól a Polovec táncok és egy válogatás Dvořák Szláv táncaiból. Természetesen magyar zenemű sem hiányozhat a koncert programjából, a második felvonás első felében Kodály Zoltántól a híres Galántai táncokat hallgathatja meg a közönség, végül Ravel népszerű Boléróját adják elő a szimfonikusok. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában