Szegedi hírek

2023.06.29. 18:21

Statisztaválogatást tartottak a REÖK-ben – Fotók

Koós Kata

Szinte tapintani lehetett az izgalmat csütörtökön délután a Reök-palotában. 17 órától tartották ugyanis a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztaválogatását az Ezeregy éjszaka world musicalbe a zöld szalonban. Az online jelentkezők közül ötven főt fogadtak a személyes meghallgatáson, amelyet Czár Gergely, a produkció társkoreográfusa vezetett le. A Szegedi Kortárs Balett Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Harangozó Gyula-díjas táncművésze, próbavezetője és koreográfus-asszisztense lapunknak elmondta, hat férfit és ugyanennyi nőt, valamint nemenként két-két beugrót válogatnak be Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicaljébe. 

– Elsősorban a ritmusérzéket nézem, mivel zenés darabról van szó. Nagyon egyszerű tánckombinációt kell megtanulniuk és bemutatniuk. Emellett a karakterisztika is számít a darab mesejellege miatt. A statiszták szerepe az lesz, hogy élettel telivé varázsolják a piacképet, amely háromszor fog a darab során megjelenni – mondta. 

A színpadi tapasztalat, továbbá zenei és táncos előképzettség előnyt jelentett, ezek hiánya azonban korántsem volt kizáró tényező a válogatáson. 

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pesti Magyar Színház koprodukciójában készülő előadást a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezi. Az ősbemutatót augusztus 11-én tartják, azt követően még öt alkalommal tekintheti meg a közönség a misztikus, keleti mondavilágot életre keltő produkciót a Dóm téren. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában