Szegedi hírek

2023.07.19. 15:40

A varázsfuvola helyett A kékszakállú herceg vára érkezik Újszegedre

Műsorváltozás történt az Újszegedi Szabadtéri Színpad programjában. Mozart A varázsfuvola című operája helyett a Coopera A kékszakállú herceg vára című produkcióját tekintheti meg a közönség.

Koós Kata

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház vendégelőadása előre nem látható akadályokba ütközött, ezért érkezik helyette Bartók klasszikusa az Újszegedi Szabadtéri Színpadra. Archív fotó: Karnok Csaba

Az augusztus 4-re a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi színpadára meghirdetett A varázsfuvola című előadás megtartása előre nem látható akadályokba ütközött, így az nem rendezhető meg – tájékoztatott közleményben a Szegedi Szabadtéri Játékok és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház. A Mozart-opera helyett a Coopera A Kékszakállú herceg vára című produkcióját láthatja a közönség az eredeti időpontban, amelyre A varázsfuvolára megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek. Amennyiben ezzel a lehetőséggel a vásárlók nem kívánnak élni, az elmaradó produkcióra megváltott jegyek árát augusztus 4-ig visszaigényelhetik a vásárlás helyszínén. 

A Fesztivál Jegyirodában erre augusztus 4-én 18 óráig, az Újszegedi Szabadtéri Színpad helyszíni jegykiadó pultjában 21 óráig van lehetőség. Az online jegyvásárlók az előadás kezdési időpontjáig, azaz augusztus 4-én 21 óráig a www.jegy.hu/onlinejegyvisszavaltas oldalon nyilatkozhatnak, ha a jegyek árának visszatérítését kérik. Az erre igényt benyújtó online vásárlók részére az InterTicket 30 napon belül utalja vissza az összeget a vásárláskor használt bankkártyához tartozó bankszámlára. 

Bartók A kékszakállú herceg vára című operájából készült előadás az erdélyi származású, Uniter-díjas Zakariás Zalán rendezésében, Bocskor-Salló Lóránt művészeti vezetése mellett jött létre. Az előadás arra tett kísérletet, hogy a férfi és női lélek önállóan is érvényes sajátosságait, és azok komplex kapcsolatát bemutassa, feltárja és értelmezze.

A szerző születésének 140. évfordulójára megalkotott produkcióban a két főszerepet a Magyar Állami Operaház magánénekese, a 2022/2023-as évad kamaraénekese, Szántó Andrea mezzoszoprán és a Liszt-díjas, érdemes művész Molnár Levente bariton alakítja. A nemek kapcsolatának szimbolikáját mélyíti az előadásban, hogy a szólisták zenei kíséretét egy férfi és egy női művész szólaltja meg két hangszeren. A szegedi előadás közreműködői Várhalmi Vera és Szüts Apor zongoraművészek lesznek. A produkcióban a klasszikus értelemben vett díszlet helyett erős, a szerző által megfogalmazott jelrendszerekre épülő vizuális világ szolgálja és formálja egésszé a zene szövetét – tájékoztatott a Szegedi Szabadtéri Játékok a csereprodukcióról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában