Kulturális és hagyományőrző programok a térség ünnepén

2023.07.07. 19:36

Elkezdődött a XIX. Homokháti Sokadalom - Galéria

Munkatársunktól

Péntek délután Mórahalmon elkezdődött a Homokháti Sokadalom. Fotó: Gémes Sándor

A Marching Jazz Band muzsikájára és felvezetésével vonultak be a mazsorettek péntek délután a mórahalmi Pramonád téren felállított rendezvénysátorba, ahol kezdetét vette a hagyományos Homokháti Sokadalom. A térség fesztiválja egy hétvégén keresztül, péntektől vasárnapig kínál kulturális, művészeti, művelődési és szórakoztató programokat. A fesztivál több művészeti ág bemutatkozására ad lehetőséget évről-évre. A színvonalas kulturális és hagyományőrző programok mellett kézműves foglalkozások, kiállítások várják az érdeklődőket. 

 

Azzal a szándékkal hoztuk létre a Homokháti Sokadalmat, hogy a város olyan közösségi programot tudjon ajánlani vendégeinek, amely nem csak Mórahalomnak, hanem a térség településeinek is szól 

 – mondta Duka Félix fesztiválszervező.

Szombaton a volt Mórakert területén 9-től Mercedes találkozóra várják az érdeklődőket, lesz drift show és drift taxi. Ez a program viszont nem ingyenes, a belépő 2000, Mórahalom városkártyával 1000 forint. Délelőtt a sport- és labdarúgó-centrumban nemzetközi öregfiúk focitorna lesz. 15.30-tól a Mercedeszek, 16.30-tól a néptáncosok vonulnak fel, 17 órától arató mise a Szent László templomban. A nagyszínpadon 17 órakor kezdődik a XIX. Nemzetközi Néptáncfesztivál gálaműsora. A kissátorban 16 órától lecsófőző verseny veszi kezdetét, amelyet szakértő zsűri kóstol. Vasárnap a nagyszínpadon az Abba Sisters, majd Várkonyi Tibi zenél. A művészeket politikus követi, Mihálffy Béla országgyűlési képviselő 19 órakor mond köszöntőt, 20.30-tól pedig a Csík zenekar muzsikál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában