Szegedi hírek

2023.07.27. 14:00

Több tűzzel és poénnal tér vissza a Chicago

Koós Kata

Béres Attila rendező feszesebb és dinamikusabb előadást ígért, és be is tartotta szavát. Erről a sajtónyilvános fotós próbán győződünk meg. Fotó: Török János

A tavalyihoz képest dinamikusabb Chicago produkciót ígért Béres Attila rendező. A világhírű musicalt tavaly hat estén játszották a Szegedi Szabadtéri Játékokon, idén pedig három alkalommal, pénteken, szombaton és vasárnap tekintheti meg a megújított előadást a Dóm tér közönsége. A sajtó számára nyitott, szerdai fotós próbán meggyőződtünk arról, hogy valóban tüzesebb, feszesebb és poénokban a tavalyinál is gazdagabb előadás vár a közönségre. 

Fotó: Török János

A főszereplő, szeretőgyilkos Roxie Hart-ot alakító Czakó Julianna kimagasló kvalitásaival könnyed hitelességgel lavíroz karaktere olykor szende szüzet, máskor hírnévre éhes, romlott gyilkost formáló jellemvonásai között. A férje és testvére életének kioltása miatt szintén a rácsok mögött sínylődő Velma Kelly szerepében Ónodi Eszter brillíroz. A Konferanszié szerepét játszó Lakatos Márk némelyik jelmeze a tavalyinál is meghökkentőbb, Nagy Ervin a minden hájjal megkent ügyvéd, Billy Flynn szerepében remekel, Mészáros Máté tutyimutyi férjalakításától szem nem marad szárazon a kacagástól. Janza Kata Morton mamaként pedig mint mindig, ezúttal is leénekli a csillagokat. 

Barta Dóra koreográfiája maga az eltáncolt jazz. A mozdulatok nyelvére lefordított fülledt és pimasz erotika. 

A díszlet megmaradt, a paneldzsungelben, magyar neonreklámok között éled újra a közvélemény szimpátiájáért folytatott hajsza, amelynek tétje nem kevesebb, mint az élet vagy a halál. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában