Helyi kultúra

2023.08.26. 07:18

Majka a világsztárokat is überelte Szegeden – Dupla galéria

Soha nem látott tömeg volt Majka péntek esti szegedi koncertjén: az ózdi rapper már a nagyszínpadot is kinőtte a Coca-Cola SZIN-en. Harmincezer jegyet és bérletet adtak el erre a napra, ennek megfelelően a heringparti volt talán a legmegfelelőbb szó a Partfürdős bulira.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Harmincezer ember nem kevés. Mondhatni, rengeteg. Ennyien buliztak pénteken a Coca-Cola SZIN teltházas napján, ami minden eddigi létszámrekordot megdöntött. Nem a tömegfóbiások napja volt tehát ez: már kora este szinte lehetetlen volt közlekedni a területen, a hömpölygő emberáradatban csak nagyon lassan és fullasztó melegben lehetett haladni. Dehát nem is azoknak való egy fesztivál, akik ezt nem bírják: láthatóan a fiatalokat és a már magukat lazára ivókat sem zavarta ez egyáltalán.

Mi ezen a napon Majka koncertjére látogattunk el, és hamar egyértelművé vált, ki miatt adták el már elővételben az összes jegyet erre a napra. Mert jöhettek ide világsztárok külföldről, egyikükre sem voltak annyian kíváncsiak, mint az ózdi rapperre, aki jelenleg Magyarország legértékesebb celebje. Meg kellett állapítanunk, hogy a műsorvezetőkét is sikeres egykori valóságshow-hős már a nagyszínpadot is kinőtte: sosem látott méretű tömeg gyűlt össze ugyanis az előtte lévő hatalmas területen, és mivel ott nem fért el mindenki, egészen a medencéig álltak azok, akik szerették volna meghallgatni a 80 perces koncertet.

 Csináljunk egy g.ci nagy bulit

 - kezdte a maga stílusában Majka, miután felidézte: Szeged mindig különleges helyet foglal el a banda életében. - Sokminden történt itt velünk - utalt nyilvánvalóan az öt évvel ezelőtti Szegedi Ifjúsági Napokra, amikor itt jelentette be: befejezi a közös munkát Curtissel, aki nem volt olyan állapotban, hogy aznap színpadra álljon vele.

A koncert elején felköszöntötte zenésztársát, majd pezsgővel locsolta meg a közönséget. Nem ez volt azonban az egyetlen ajándék, amit rajongói kaptak tőle: a buli felénél eltört napszemüvege, melyet bedobott a nézők közé. - Nagyon drága, de ingyen kaptam - tette hozzá. A szerencsés hölgy azonban, aki megkaparintotta, hamar rájött, hogy sokmindenre nem megy vele, az teljesen használhatatlan állapotban volt.

A jó hangulatú koncerten, melyen a bulizó tömeg iszonyatos port vert fel a hőségben, elhangzott az összes nagy sláger, melyeket természetesen a rajongók együtt énekeltek Majkával és Nikával. A végén a rapper pedig lement a közönség közé, így a legszerencsésebbek pacsizhattak, vagy akár szelfizhettek is vele.

A nap sztárvendége Timmy Trumpet volt, és aki idejében át tudta verekedni magát egyik helyszínről a másikra, rajta kívül többek között a Margaret Island-et, Azahriah-t, az Ocho Macho-t vagy Dzsúdlót is láthatta. Vagy ha nem volt jegye, a város nagy részén elég volt kinyitnia az ablakot, úgy is kiválóan hallhatott mindent. De erre remélhetőleg senki nem panaszkodik, mert ahogy mondani szokás, egy évben ezt a négy napot illik kibírni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában