Szegedi hírek

2023.08.29. 15:18

Templomi hangversennyel zárult a karnagyi szeminárium

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Színvonalas hangversennyel zárult vasárnap este a 14. Nyári Nemzetközi Karnagyi Szeminárium, amely a múlt héten a Kardos Pál Alapítvány szervezésében, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával zajlott Szegeden. Rozgonyi Éva Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas karnagy, a szeminárium művészeti vezetője elmondta, a nyári továbbképzés alapanyagát kezdettől fogva az egyházzene, a templomban előadható kórusművek adták. A hagyományt idén is folytatták, a záróhangversenynek az alsóvárosi templom adott otthont, ahol a környezettel lélekemelő harmóniában hangzottak el a magyar és latin nyelvű kórusművek.

A Bartók Béla Nőikar előadásában Bartók Béla négy, Kodály Zoltán két és az éppen 90 évvel ezelőtt született Kocsári Miklós három művét hallgathatta meg a közönség. Továbbá elhangzott egy-egy kórusmű Terényi Edétől és Giuseppe Verditől is. A nőikart a szeminárium aktív hallgatói dirigálták, akik Japánból, Kínából és Szingapúrból érkeztek a továbbképzésre, mellettük egy magyar résztvevője is volt a szemináriumnak. A hét folyamán a záróhangversenyen elhangzott műveket gyakorolták be, továbbá elméleti foglalkozásokon is bővíthették tudásukat.

A felemelő hangulatú estet hosszas vastapssal méltatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában