Alkotói tárlatvezetés lesz a Tornyai-múzeumban

2023.10.27. 09:00

Vető Orsolya Lia alkotói tárlatvezetésre várja közönségét

Tábori Szilvia

Látványos, színgazdag, hullámzó motívumok, erőteljes, pozitív energia. Fotó: Tornyai János Múzeum

Vető Orsolya Lia festőművész alkotói tárlatvezetésre várja közönségét Az áramlás alakzatai című önálló kiállításán a Tornyai János Múzeumban október 28-án, szombaton 11 órától. Az elmúlt évi Vásárhelyi Őszi Tárlat Rudnay Gyula-ösztöndíjas alkotója színgazdag és intenzív mozgást sugárzó vásznak között vezeti végig az érdeklődőket.

Ahogy a tárlat október eleji megnyitóján Képiró Ágnes művészettörténész, a tárlat rendezője fogalmazott: Vető Orsolya Lia egy rendkívül konzekvens művész, aki a színek, a nagy formák és az áramlások vizsgálata mentén haladva mindig valami újat mutat be. A múzeumban látható kiállítás két, a Biophilia és a Folyékony időszeletek című sorozatok darabjaiból válogat. A fiatal alkotó alakzatai mindig kifelé, jellemzően lefelé tartanak, áramlanak vagy szinte csorognak ki a képmezőkből, amelyek soha nem statikus, lezárt kompozíciók.

Fotó: Tornyai János Múzeum 

A Tornyai-múzeumban jelenleg három, a tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlaton díjazott művész, Vető Orsolya Lia, Király Gábor és Kósa Gergely egyéni kiállításai láthatóak. A szombat délelőtti tárlatvezetést követően november közepén a tavalyi fődíjas Király Gábor festészetéről lesz egy kötetlen beszélgetés, majd a díjazotti kiállítások kísérőrendezvényeit decemberben Kósa Gergely bemutatója zárja.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában