Könyvajánló

2023.11.04. 10:00

Könyvajánló – C. J. Tudor: Lányok a máglyán

Timár Kriszta

Jack Brooksot, az özvegy lelkipásztort és tizenéves lányát akarata ellenére helyezik egy isten háta mögötti plébániára. Az újrakezdés – főleg egy botrány után – sosem egyszerű, de ha ezt egy olyan helyen kell megtenni, mint a sussexi Chapel Croft, az még inkább embert próbáló. Chapel Croft, de főleg a kápolna és a paplak környéke pontosan olyan hely, ahová az ember még rémálmaiban sem akar ellátogatni: megmagyarázhatatlanul sötét és baljós, mintha csak az Amerikai Horror Story egyik évadának Angliába helyezett helyszíne lenne. De nem csupán a megmagyarázhatatlan dolgok miatt félelmetes, hanem azoktól is, akik lakják. Titkok, elfojtott harag, rosszindulat és gonoszság feszíti a szíveket, és aki nem vigyáz, az könnyen odavész.

A nyüzsgő nagyvárosi élet után sokként éri anyát és lányát a vidéki kis falu álmossága és annak kevés, de annál titokzatosabb lakója. A helyi folklór máig őrzi a pár száz évvel ezelőtt megégetett mártírok emlékét, leszármazottaik pedig nagy megbecsülésnek örvendenek. A babonás helyiek úgy tartják, hogy aki látja az égő lányokat, azzal valami rossz történik – hogy ezt megakadályozzák, vesszőbabákat hagynak mindenütt. Jack pechjére ő és a lánya többször is találkoznak ezzel a jelenséggel, de a nyugodt otthon megteremtését az sem segíti, hogy valaki egy ördögűző felszerelést küld nekik postán. A nő utólag értesül arról is, hogy az előző plébános váratlanul öngyilkos lett, miután megszállottan kutatni kezdett a harminc évvel ezelőtt eltűnt helyi tinilányok ügyében.

 

Vajon mi vagy ki áll Jack elődjének halála mögött? Ki akarja válogatott módszerekkel megfélemlíteni Jacket? Mi a magyarázat az egyre sokasodó, megmagyarázhatatlan furcsaságra? Mi van Jack múltjában, amit mindenáron szeretne elfelejteni? És ki az, aki megszállottan a nyomában jár, holttesteket hagyva maga után?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában